Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Quiche s medvedím cesnakom
Drahý opäť raz doniesol z prechádzky tašku medvedieho cesnaku, a tak okrem obligátnej polievky zvýšilo ešte aj na niečo iné. Skúsila som ho zakomponovať do kišu, spolu s pórikom, slaným syrom a tak podobne. Naozaj vynikajúca kombinácia, a to sa nerada chválim, ale tentoraz musím. :) Určite vyskúšajte, kým ešte trvá medvedia sezóna.
- 50 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
150 g | celozrnná špaldová múka |
100 g | hladká múka |
80 g | maslo |
125 g | kyslá smotana |
1 | vajce |
1 ČL | soľ |
½ ČL | kypriaci prášok do pečiva |
½ | pór alebo 2 mladé cibuľky |
5 pl. | prosciutto alebo šunka |
medvedí cesnak (dve poriadne hrste) | |
3 ks | vajce |
125 g | kyslá smotana |
1,5 dl | šľahačková smotana |
200 g | feta syr |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
parmezán |
Postup prípravy
Všetky suroviny na cesto ručne zmiešame dokopy, vytvarujeme cesto a dáme ho odpočívať do chladu asi na hodinku. Potom ho rozvaľkáme, alebo len ručne uplácame do formy, popicháme a dáme predpiecť asi na 10 - 15 minút. Keď robíte tieto slané koláče, najlepšie je zaťažiť cesto napríklad fazuľou alebo inou strukovinou, aby sa nenadvihovalo.
Medzitým si na panvici orestujeme pórik so šunkou alebo prosciuttom. Túto zmes rozotrieme na predpečený korpus, bohato obložíme nakrájaným medvedím cesnakom a zasypeme rozdrobenou fetou, pričom kúsok si odložíme bokom. Vajíčka rozmiešame v smotanách, osolíme a okoreníme, prípadne pridáme bylinky. Dáme piecť a keď už je kiš takmer hotový, posypeme ho zvyšnou fetou a nastrúhaným parmezánom. Dopečieme a necháme vychladnúť.
Páči sa ti recept?
Komentáre
Pridať komentár
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk