Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Quiche s medvedím cesnakom

Quiche s medvedím cesnakom
slaný koláč

Drahý opäť raz doniesol z prechádzky tašku medvedieho cesnaku, a tak okrem obligátnej polievky zvýšilo ešte aj na niečo iné. Skúsila som ho zakomponovať do kišu, spolu s pórikom, slaným syrom a tak podobne. Naozaj vynikajúca kombinácia, a to sa nerada chválim, ale tentoraz musím. :) Určite vyskúšajte, kým ešte trvá medvedia sezóna.

  • Čas varenia 50 minút 170°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 
NA CESTO
150 g  celozrnná špaldová múka
100 g  hladká múka
80 g  maslo
125 g  kyslá smotana
1  vajce
1 ČL  soľ
½ ČL  kypriaci prášok do pečiva
 
NA NÁPLŇ
½  pór alebo 2 mladé cibuľky
5 pl.  prosciutto alebo šunka
 medvedí cesnak (dve poriadne hrste)
3 ks  vajce
125 g  kyslá smotana
1,5 dl  šľahačková smotana
200 g  feta syr
 soľ
 mleté čierne korenie
 parmezán

Postup prípravy

Všetky suroviny na cesto ručne zmiešame dokopy, vytvarujeme cesto a dáme ho odpočívať do chladu asi na hodinku. Potom ho rozvaľkáme, alebo len ručne uplácame do formy, popicháme a dáme predpiecť asi na 10 - 15 minút. Keď robíte tieto slané koláče, najlepšie je zaťažiť cesto napríklad fazuľou alebo inou strukovinou, aby sa nenadvihovalo.

Medzitým si na panvici orestujeme pórik so šunkou alebo prosciuttom. Túto zmes rozotrieme na predpečený korpus, bohato obložíme nakrájaným medvedím cesnakom a zasypeme rozdrobenou fetou, pričom kúsok si odložíme bokom. Vajíčka rozmiešame v smotanách, osolíme a okoreníme, prípadne pridáme bylinky. Dáme piecť a keď už je kiš takmer hotový, posypeme ho zvyšnou fetou a nastrúhaným parmezánom. Dopečieme a necháme vychladnúť.

 

12. 4. 2017 9:09

Páči sa ti recept?

Komentáre

Mozessavydavat.sk | 23. 4. 2020 20:25 | mail
Dobrý deň, jasné, premiešať v tekutom stave. :-)
Petra Kováčová | 23. 4. 2020 19:52 | mail
Dobrý deň. Chcem sa spýtať na recept na Quiche s medvedím cesnakom. V recepte píšete, že vajíčko zmiešame s oboma smotanami. Teda stačí v tekutom stave primiešať aj šľahačkovú smotanu? Nie je potrebné ju pre tým vyšľahať? Ďakujem.

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty