Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bezmäsité

Špenátové zemiakové halušky

Špenátové zemiakové halušky
bez mlieka

Špenátové halušky sú klasika, aj keď my sme ich doma nikdy nerobievali. Ani múčna školská verzia s omáčkou z lunexu ma neoslovila. Pritom stačí do cesta nastrúhať zemiak, múku vymeniť za špaldovú a zdravé hlavné jedlo alebo príloha je na svete.

Suroviny

150 g  mrazený špenát
2 ks  zemiak
1 dl  voda
250 g  hladká špaldová múka
1  vajce
1  strúčik cesnaku
 soľ

Postup prípravy

Neutrálna chuť špenátu si žiada niečo slané a syr to istí. Ja som na ne spravila bryndzovo-smotanovú omáčku, do ktorej som ešte pridala nastrúhaný tvrdý syr. A na vrch opečené údené mäsko, slaninka, prípadne cibuľka... Čo chladnička dá.

Špenát rozmrazíme na slabom ohni, zemiaky nastrúhame najemno, pridáme k nim špenát aj ostatné suroviny a tyčovým mixérom rozmixujeme na akurátne haluškové cesto. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu a cez haluškovač nastrúhame halušky. Keď vyplávajú, povaríme ich ešte nejakých 6 minút a potom scedíme. Môžeme pokvapkať olejom alebo pridať maslo, aby sa nezlepili.

20. 4. 2017 13:20

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty