Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Plnené orechy

Plnené orechy
Vianoce

Kedysi sme tieto koláčiky robievali na Vianoce pravidelne, potom bola dlhokánska pauza a formičky ležali nevyužité u našich v šufíku. Tento rok som sa doslova nemohla dočkať, kedy ich oprášim, obrazne aj doslovne, natlačím cestom a popri plnení potom seba týmto geniálnym krémom. :D

  • Čas varenia 17 minút 170°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 
CESTO
150 g  hladká múka
150 g  hladká špaldová múka
200 g  maslo
115 g  práškový cukor
1  vanilkový cukor
100 g  mleté vlašské orechy
2 ks  žĺtok
1 PL  tuzemský rum
1 PL  kakao
 
KRÉM
130 g  maslo
1  Zlatý klas (vanilkový puding)
3,5 dl  mlieko
1  vanilkový cukor
50 g  práškový cukor
1-2 ČL  tuzemský rum
1-2 PL  mleté orechy
1 PL  kakao

Postup prípravy

Pri malom dieťati, ktoré nemôžem zapájať do pečenia, ak nechcem, aby zjedlo kilo surového cesta, je to pečenie na etapy počas jeho spánkov, takže tieto oriešky mi trvali tri dni. :D Ale sľubujem, že inak je to rýchlovka a v pohode ich stíhate do Vianoc.

Cesto nemusí ani tuhnúť v chladničke, keďže sa nevykrajuje. Stačí nechať maslo zmäknúť, všetko zmiesiť dokopy a natlačiť do vymastených formičiek tak, aby cesto nebolo úplne zarovno, ale bola tam jamka. Oni sa počas pečenia podvihnú.

 

Hotové orechy ešte teplé vyklopíme z formičiek (stačí buchnúť o dosku) a necháme vychladnúť na mriežke.

Krém si môžeme urobiť ešte skôr ako cesto. Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote a z mlieka, cukru a Zlatého klasu alebo pudingového prášku uvaríme hustý puding. Maslo vymiešame samostatne a postupne primiešavame vychladnutý puding. Pridáme aj kakao, rum a orechy. Necháme stuhnúť a môžeme zlepovať oriešky.

Najlepšie to ide pomocou cukrárskeho vrecka.

Opäť dáme do chladničky a potom je už na nás, či ich necháme len takéto, ale ich obalíme v zmesi práškového cukru a kakaa. Prípadne ich len takto decentne zasnežíme. ;)

21. 12. 2017 15:43

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty