Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK


Orechové medovníčky

Sú výborné a mäkučké. My sme si ich vytuningovali tak, že sme ich zlepili s ríbezľovým džemom, ale inak sú dobré aj samotné. Na vianočný, ale aj úplne bežný stôl.
Suroviny
600 g | hladká múka |
150 g | práškový cukor |
3 ks | vajce |
8 PL | med |
50 g | maslo |
2 ČL | sóda bikarbóna |
1,5 ČL | perníkové korenie |
120 g | mleté orechy |
celé orechy na ozdobenie |
-
30 minút
-
8 minút 170°C
-
pečenie
-
stredná obtiažnosť
Postup prípravy
Všetky suroviny zmiešame a vymiesime cestíčko, ktoré necháme cez noc odležať v chladničke. Vyvaľkáme na zhruba polcentimetrovú hrúbku a vykrajujeme srdiečka (alebo iné tvary, ale my sme za srdiečka <3). Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme vodou. Do stredu každého jemne vtlačíme polovicu orecha, ak ich chceme zlepovať, tak ozdobíme len každé druhé srdiečko. Po upečení môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom. Skladujeme ich v uzatvorenej nádobe pri izbovej teplote.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.
Vitajte a cíťte sa tu dobre!
Sleduj Instagram
Najnovšie z kategórie...
Sleduj Facebook
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk
