Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Mrkvovo-kokosová torta

Mrkvovo-kokosová torta
torta

Minule sme tak s kamoškami - mamičkami boli v jednej kaviarni, ako inak s veľkým detským kútikom. K svojmu obligátnemu kapučínku som si dala tortu, ktorá vo vitríne vyzerala ako mrkvová a bola mrkvovo-banánová s kokosom. A tak dokonalá, že som na pár minút nechala dieťa napospas nástrahám kútika a venovala som sa len tej dobrote na tanieriku. V snahe napodobniť ju doma vznikla síce úplne iná torta, ale takisto výborná, pretože doslova zmizla. Chcete recept? ;)

  • Čas varenia 50 minút 165°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

210 g  mrkva
90 g  kokos
2 ks  vajce
1  menší banán
50 g  kokosový olej
65 g  maslo
2 dl  mlieko
1 PL  med
190 g  hladká špaldová múka
130 g  trstinový cukor
1  vanilkový cukor
1  kypriaci prášok štipka soli
 + marhuľový džem
 
KRÉM
250 g  mascarpone
100 g  jemný tvaroh
150 g  šľahačková smotana
 (stužovač)
+ ČL  citrónová šťava
 vanilka a cukor alebo vanilkový cukor podľa chuti

Postup prípravy

V jednej mise zmiešame práškové prísady, vrátane kokosu, v druhej spojíme žĺtky, vlažné mlieko, rozmačkaný banán. Maslo, med a kokosový olej rozpustíme (napríklad v mikrovlnke) a ešte teplé vlejeme do misy. Rozmiešame metličkou a spojíme so sypkými prísadami. Potom vmiešame aj najemno nastrúhanú mrkvu a tuhý sneh z bielkov.

Inak môžeme použiť aj samotné maslo alebo samotný kokosák, no keďže ten je trošku drahší, dala som ho len toľkoto, najmä pre jeho chuť.

Dno formy s odnímateľným dnom (použila som s priemerom 21 cm) vyložíme papierom na pečenie a boky veľmi jemne potrieme maslom alebo kokosovým olejom. Vylejeme cesto, zarovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Koláčik je po upečení vláčny a trochu mokrý, ale na špajli nezanecháva stopy.

Vychladnutý korpus otočíme spodkom hore, prekrojíme, natrieme džemom a naplníme krémom, ktorý získame tak, že všetky suroviny vyšľahámé metličkovým mixérom dokopy.

Tip: Krém môžete variovať a použiť mascarpone, krémový tvaroh, lučinu, ricottu, prípadne kyslú smotanu a šľahačku v rôznych pomeroch. Základ je akurátna konzistencia a dochutenie vanilkou a citrónovou šťavou, ktorá sa tam absolútne hodí.

...

Mrkvovo-mandľová torta je klasika, ktorá nikdy nesklame. Super je aj verzia s vlašskými orechmi. A čo takto mrkvovo-makové muffiny. ;)

 

30. 1. 2018 22:29

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty