Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Lahodná bublanina s mandľami
Moja Karolínka minule vyhlásila, že už chce "jaj" a ja jej totálne dávam za pravdu. Zimu milujem, ale už sa mi to sneženie prestáva páčiť. Ako som tak premýšľala nad teplom, jarou, letom, stromami a kríkmi obsypanými ovocím, spomenula som si na zásoby toho mrazeného z minulej sezóny. A tak robím už tretiu bublaninu, po egrešovej a jahodovej aj čerešňovo-černicovú. Len takú na malý plech, aby sa zjedla ešte teplá. :P
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
180 g | hladká špaldová múka |
70 g | mleté mandle |
90 g | krupicový cukor |
1 | vanilkový cukor |
3 ks | vajce |
220 ml | šľahačková smotana |
1 | kypriaci prášok |
drobné ovocie podľa chuti |
Postup prípravy
A aj keď je bublanina pre niekoho úplne primitívne jednoduchý koláč, receptov na ňu je neúrekom. Mne sa zapáčila rýchla šľahačková, robím ju najčastejšie. A tentoraz som ju vyšperkovala nahradením časti múky pomletými mandľami.
Netreba ani miešať zvlášť bielky a žĺtky. Celé vajcia izbovej teploty vyšľaháme na vysokých otáčkach spolu s cukrom. Po častiach vmiešavame múku, pridáme šľahačku a nakoniec vmiešame aj mandle. Malý plech vymastíme, vysypeme mletými mandľami a vylejeme cesto. Urovnáme a husto posypeme ovocím, môže byť rovno z mrazničky. Dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 30 minút. Ak sa nám zdá hotová, zapichneme do stredu špáradlo a ak je čisté, vyberieme ju von z rúry.
Pred podávaním posypme práškovým cukrom alebo diétnejšou verziou - mandľovou múkou.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk