Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Polievky

Najjednoduchší a najlepší hokkaido krém

Najjednoduchší a najlepší hokkaido krém
bez mlieka

Všímate tú fotku? Už na pohľad je polievka hustá... a chuť je tiež hustá. Tekvicovú krémovú varím aspoň raz za 10 dní a toto je moja obľúbená verzia, z ktorej môžem dať bez obáv aj dvojročnej dcérke. Dávam totiž len štipku soli a finálne dosolenie a dochutenie nastáva, až keď jej odoberiem do misky. :)

Postup prípravy

Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a opražíme do sklovita. Mrkvu a petržlen nakrájame na tenké kolieska a pridáme do hrnca. Orestujeme, zalejeme trochou vody a chvíľku povaríme. Pridáme aj očistenú hokkaido na kúsky, zalejeme vývarom alebo vodou tak, aby bola zelenina tesne ponorená, možno ani to nie. V tomto prípade dajte vody radšej menej ako viac. :)

Prikryté varíme na miernej teplote, kým nie je zelenina mäkká. Ja kvôli malej dochucujem až po dovarení, ale vy to pokojne urobte počas varenia. Zázvor nastrúhajte, množtvo dajte podľa chuti a preferencií. Stačí kúsok. Dosoľte tiež podľa chuti, rozmixujte dohladka tyčovým mixérom a prevarte.

Smotanu nedávam, lepšie nám chutí kyslá, ktorú si pridávame až do taniera. Ale nie je nevyhnutná, takže polievka sa dá spraviť aj úplne bez mlieka.

Odporúčam však tekvicový olej, ktorý mne osobne veľmi chutí a vedela by som ho jesť aj samotný. :D Rovnako aj jadierka. Je dostať kúpiť už pražené a solené, alebo si čisté nasucho opečte na panvici.

27. 2. 2018

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty