Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Cuketové lievance s mrkvou a orechmi

Cuketové lievance s mrkvou a orechmi

Cuketa je u nás zelenina č. 1. Jednak má neutrálnu chuť, takže sa hodí do všetkého - od polievok, zeleninových pyré, cez rôzne mäsové ragú, ktoré zjemní a odľahčí, až po placky a koláče. Je to tiež zelenina s veľmi nízkym obsahom sacharidov, ktorá sa odporúča konzumovať pri premnožení kvasiniek v organizme. A práve kvasinka úzko súvisí s atopickým ekzémom, s ktorým od narodenia bojuje naša Karolínka. Takže počas akútnej fázy sú cuketa, uhorka a brokolica naše najlepšie kamošky. :) Vek - podľa toho, či už máte zavedené v strave jednotlivé suroviny, najskôr však po roku, keďže je tam aj bielok.

  • Príprava opekanie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

1-2 ks  vajce
1,5 dl  ovsené, mandľové alebo ryžové mlieko
3 PL  pomleté ovsené vločky
1 PL  mleté vlašské orechy
1/3  baby cuketa
1  postrúhaná mrkva
1 ČL  škorica
 hladká špaldová múka podľa potreby
 kvapka kokosového oleja na opekanie

Postup prípravy

Lievance z oranžovej tekvice milujeme celá rodina (áno, bude recept aj na ne), tieto sú však tiež jedlé a malá ich vždy spráska s veľkou chuťou.

Postup je úplne jednoduchý. Cuketu naparíme domäkka, zlejeme prebytočnú tekutinu a rozmixujeme. Ja t o robím v naparovači na prvé príkrmy. Toto množstvo cukety je také, že ju ani bez cukru nebude cítiť.

Cuketové pyré zmiešame s ostatnými surovinami, mrkvu použijeme surovú, najemno nastrúhanú. Orechy sa dajú vynechať alebo nahradiť mletými mandľami. Podľa potreby doplníme múkou, aby vzniklo lievancové cesto. Opekáme z oboch strán na kokosovom oleji.

 

...

Vyskúšajte aj tekvicové alebo cviklové lievance. V takejto skrytej forme ide zelenina na dračku. :)

25. 3. 2018 18:09

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

Recepty pre deti

Blog môžeš sa vydávať

V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:

- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty