Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Šaláty

Šalát Nicoise s prepeličími vajíčkami

Šalát Nicoise s prepeličími vajíčkami
bez lepkubez mlieka

Zdravšie, výživnejšie, ľahšie stráviteľné ako slepačie... prepeličie vajíčka sú skrátka top a ešte aj krásne vyzerajú. Väčšinou ich šetrím pre malú, ale tentoraz som si zopár uchmatla do môjho obľúbeného šalátu, ktorý dostal názov podľa francúzskeho mesta Nice.

Postup prípravy

Zemiak klasicky uvaríme, či už olúpaný alebo v šupke. Struky oblanšírujeme, aby ostali pekne svieže. Šalát natrháme, reďkovky a olivy nakrájame na plátky, tuniaka scedíme a olej si odložíme bokom. Všetko buď premiešame alebo rozdelíme úhľadne do misky. Vajíčka sú na rade ako posledné, keďže ich chceme mať na hniličko. Varíme ich v studenej vode, keď začnú vrieť, stíšime a necháme variť 2 a pol minúty. Olúpeme a poukladáme na šalát. Posypeme nasekanou zelenou časťou cibuľky a zalejeme dresingom, ktorý si pripravíme vymiešaním všetkých zložiek dokopy. Olej z tuniaka je lepšie precediť. Podľa chuti ešte dosolíme.

Tento šalát patrí medzi tie sýtejšie, takže poslúži aj ako večera či ľahký obed. Už nech je tu leto! :)

10. 4. 2018 18:33

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty