Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Cviklové halušky

Cviklové halušky

Okrem tekvice je u nás cvikla ďalšia zelenina, ktorá ide na dračku. Je sladká, má krásnu farbu a placky, lievance, koláčiky či tieto halušky z nej sú pre našu malú doslova maškrta. Vhodné sú po roku.

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

1  menšia uvarená cvikla
2 ks  prepeličie vajce
60 g  hladká špaldová múka
štip.  kypriaci prášok z vínneho kameňa
 +
 ghí alebo maslo
 tvaroh alebo biely jogurt

Postup prípravy

Cviklu uvaríme v šupke domäkka, potom ju olúpeme a rozmixujeme dohladka. Primiešame k nej vajíčka, kypriaci prášok a múku podľa potreby. Tých 60 gramov je orientačných, všetko závisí od veľkosti cvikle. Cesto necháme aspoň 10 minút postáť.

Do hrnca dáme variť vodu a keď vrie, vyskúšame urobiť 1 halušku. Ak sa nerozpadne, cez haluškovač urobíme aj ostatné. Keď vyplávajú, necháme ich ešte minútku a vyberieme von. Omastíme troškou ghí alebo masla, aby sa nezlepili, a podávame s tvarohom, alebo, pri mladších deťoch, s bielym jogurtom.

26. 4. 2018 10:17

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

Recepty pre deti

Blog môžeš sa vydávať

V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:

- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty