Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Poľný šalát so šošovicou a mozzarellou

Poľný šalát so šošovicou a mozzarellou

Dnes som bola pracovne na jednej akcii, kde som musela povinne (!) ochutnať päť druhov rôznych koláčov. Chutnala som ich asi tak, že som ich zjedla. :) Takže večera bola ľahšia. Šalát som urobila pre dvoch s tým, že polovičiak to bude mať len ako predjedlo. No nakoniec mu to stačilo.

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava bez tep. úpravy
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

80 g  poľný šalát
12 ks  cherry paradajky
40-50 g  červená šošovica
1 ks  mozzarela
 čerstvá bazalka
 soľ
 olivový olej
 balzamiko

Postup prípravy

Presne tak, šalátik je dosť sýty, nemáte pocit, že jete len "zelinu". Poľný šalát najskôr opláchneme, necháme odkvapkať a odkrojíme z neho korienky. Nasypeme do tanierov. Červenú šošovicu premyjeme a uvaríme podľa návodu, teda cca 15 minút. Osolíme až keď je hotová. Rozdelíme ju do misiek. Pridáme polovičky paradajok a natrhanú mozzarellu. Ja som si na skúšku kúpila tú pravú byvoliu a bol to teda iný level. Inak ani s fetou by to nebolo zlé, tá sa k šošovici veľmi hodí. Už som asi spomínala, že červená sa na rozdiel od klasickej nemusí namáčať a ani nenafukuje. Takže je úplne super.

Nakoniec pokvapkáme olejom a balzamikom a posypeme čerstvou bazalkou. Podávame napríklad s cesnakovou hriankou a pohárom bieleho.

 

8. 4. 2014 22:46

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty