Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Poľný šalát so šošovicou a mozzarellou
Dnes som bola pracovne na jednej akcii, kde som musela povinne (!) ochutnať päť druhov rôznych koláčov. Chutnala som ich asi tak, že som ich zjedla. :) Takže večera bola ľahšia. Šalát som urobila pre dvoch s tým, že polovičiak to bude mať len ako predjedlo. No nakoniec mu to stačilo.
- 2 porcie
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
80 g | poľný šalát |
12 ks | cherry paradajky |
40-50 g | červená šošovica |
1 ks | mozzarela |
čerstvá bazalka | |
soľ | |
olivový olej | |
balzamiko |
Postup prípravy
Presne tak, šalátik je dosť sýty, nemáte pocit, že jete len "zelinu". Poľný šalát najskôr opláchneme, necháme odkvapkať a odkrojíme z neho korienky. Nasypeme do tanierov. Červenú šošovicu premyjeme a uvaríme podľa návodu, teda cca 15 minút. Osolíme až keď je hotová. Rozdelíme ju do misiek. Pridáme polovičky paradajok a natrhanú mozzarellu. Ja som si na skúšku kúpila tú pravú byvoliu a bol to teda iný level. Inak ani s fetou by to nebolo zlé, tá sa k šošovici veľmi hodí. Už som asi spomínala, že červená sa na rozdiel od klasickej nemusí namáčať a ani nenafukuje. Takže je úplne super.
Nakoniec pokvapkáme olejom a balzamikom a posypeme čerstvou bazalkou. Podávame napríklad s cesnakovou hriankou a pohárom bieleho.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk