Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Morčacie prsia na póre
Mäsko zohráva v jedálničkoch našich krpcov dôležitú úlohu, aj keď názory na to, ako často ho podávať sa rôznia. Jedni hovoria šesťkrát do týždňa, iní, že stačí raz za dva týždne. Ja ho malej intuitívne dávam cca každý druhý deň a priznám sa, že vážim aj množstvo, pretože mäso miluje a neviem, či by niekedy mala dosť. :) Ako prvé mäsá je vhodné zaradiť králičie, teľacie či morčacie. A okolo roku a pol už môžete pripraviť aj takéto "ozajstné" jedlo. ;)
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
40 g | morčacie prsia |
1/2 ČL | ghí (olivový olej) |
3 cm | pór |
štipka soli | |
mletá rasca | |
mletá sladká paprika |
Postup prípravy
Kúsok póru nakrájame najemno, orestujeme na ghí, pridáme mletú rasu, mletú sladkú papriku a maličkú štipku soli. Potom prihodíme aj kúsok morčacích pŕs, nakrájaný na malé kúsky. Orestujeme zo všetkých strán, podlejeme troškou vody a dusíme domäkka.
Ja som malej podávala s kukuričnými špagetami, ktoré som nalámala na tretiny, aby sa jej lepšie papali, a uvarila podľa návodu. Premiešame s mäsovým ragú, väčším deťom môžeme dať aj lyžičku nastrúhaného parmezánu.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
Recepty pre deti
V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:
- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk