Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Cuketový prívarok

Cuketový prívarok
klasika

Nie je prívarok ako prívarok, v tomto je obrovské množstvo cukety a len troška múky, ktorá sa dá aj vynechať. Napriek tomu je tento cuketový prívarok hustý, poctivo chutiaci a... skrátka skvelý. :)

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

1-2  veľká cuketa
2 ks  mladá cibuľka
1  strúčik cesnaku
 soľ
 olivový olej (ghí)
 kôpor (ideálne čerstvý)
150 g  créme fraîche
0,2 dl  mlieko
1 PL  hladká múka

Postup prípravy

Nikdy som si nemyslela, že budem variť prívarky, ale pochopila som, že ak chcem spotrebovať veľa, už nie príliš baby, cukety, toto je cesta. Navyše, mužíček ho miluje. A vlastnej aj ja. :)

Základ je mladá cibuľka. Môže byť aj normálna, ale mladá s kúskom zeleného tomu dodá šmrnc. Nakrájame ju spolu s cesnakom a opražíme na oliváči, prípadne ghí. Najotravnejší krok je olúpať cuketu, vykrojiť z nej pórovitý stred s jadierkami a nastrúhať ju nahrubo. Keď to máte, je to už úplne easy. Ja som mala jednu fakt obrovskú, vyzeralo to ako množstvo pre regiment, no nakoniec to bolo OK pred dvoch.

Cuketu pridáme k cibuľke, chvíľku odokryté premiešame (nedá sa povedať orestujeme, lebo tej cukety je ozaj veľa), potom osolíme a prikryté na miernom ohni dusíme, kým sa čiastočne nerozvarí. Dochutíme čerstvým kôprom, my máme radi veľa (aj keď teraz sme veľa nemali) a rozmixujeme tyčovým mixérom.

V miske si zmiešame créme fraîche s mliekom a múkou a vlejeme do hrnca. Prevaríme niekoľko minút a odstavíme. Créme fraîche môžeme nahradiť kyslou a sladkou smotanou pol na pol. Ja som ho objavila v Lidli, vlastne som ho kúpila omylom, mysliac si, že je to šľahačka. :) Sranda, lebo pár mesiacov predtým som ho vyslovene zháňala a nikde nenašla.

Hotový prívarok ešte môžeme dochutiť octom, kto má rád kyslejšie.

Ja som podávala so zemiakmi a strateným vajíčkom. Ak neviete, ako naňho, podľa tohto postupu sa určite podarí. :)

 

STRATENÉ VAJCE

Do hrnca dáme variť vodu. Do pohárika alebo misky nalejeme ocot. Do iného pohárika vyklepneme vajíčko a opatrne ho vlejeme do nádobky s octom. Keď voda vrie, varechou urobíme vír - prudko "roztočíme" vodu - a opatrne vylejeme aj obsah nádoby. Sporák stíšime, alebo aj úplne vypneme, a necháme tak cca 3 minúty. Vajce opatrne vyberieme, položíme do taniera s prívarkom a nakrojíme.

 

28. 6. 2018 0:25

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty