Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bezmäsité

Cuketový prívarok

Cuketový prívarok
klasika

Nie je prívarok ako prívarok, v tomto je obrovské množstvo cukety a len troška múky, ktorá sa dá aj vynechať. Napriek tomu je hustý, poctivo chutiaci a... skrátka skvelý. :)

Postup prípravy

Nikdy som si nemyslela, že budem variť prívarky, ale pochopila som, že ak chcem spotrebovať veľa, už nie príliš baby, cukety, toto je cesta. Navyše, mužíček ho miluje. A vlastnej aj ja. :)

Základ je mladá cibuľka. Môže byť aj normálna, ale mladá s kúskom zeleného tomu dodá šmrnc. Nakrájame ju spolu s cesnakom a opražíme na oliváči, prípadne ghí. Najotravnejší krok je olúpať cuketu, vykrojiť z nej pórovitý stred s jadierkami a nastrúhať ju nahrubo. Keď to máte, je to už úplne easy. Ja som mala jednu fakt obrovskú, vyzeralo to ako množstvo pre regiment, no nakoniec to bolo OK pred dvoch.

Cuketu pridáme k cibuľke, chvíľku odokryté premiešame (nedá sa povedať orestujeme, lebo tej cukety je ozaj veľa), potom osolíme a prikryté na miernom ohni dusíme, kým sa čiastočne nerozvarí. Dochutíme čerstvým kôprom, my máme radi veľa (aj keď teraz sme veľa nemali) a rozmixujeme tyčovým mixérom.

V miske si zmiešame créme fraîche s mliekom a múkou a vlejeme do hrnca. Prevaríme niekoľko minút a odstavíme. Créme fraîche môžeme nahradiť kyslou a sladkou smotanou pol na pol. Ja som ho objavila v Lidli, vlastne som ho kúpila omylom, mysliac si, že je to šľahačka. :) Sranda, lebo pár mesiacov predtým som ho vyslovene zháňala a nikde nenašla.

Hotový prívarok ešte môžeme dochutiť octom, kto má rád kyslejšie.

Ja som podávala so zemiakmi a strateným vajíčkom. Ak neviete, ako naňho, podľa tohto postupu sa určite podarí. :)

 

STRATENÉ VAJCE

Do hrnca dáme variť vodu. Do pohárika alebo misky nalejeme ocot. Do iného pohárika vyklepneme vajíčko a opatrne ho vlejeme do nádobky s octom. Keď voda vrie, varechou urobíme vír - prudko "roztočíme" vodu - a opatrne vylejeme aj obsah nádoby. Sporák stíšime, alebo aj úplne vypneme, a necháme tak cca 3 minúty. Vajce opatrne vyberieme, položíme do taniera s prívarkom a nakrojíme.

 

28. 6. 2018 0:25

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty