Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Dezerty

Cuketový perník s čokoládou

Cuketový perník s čokoládou

Perník v lete? Možno si poviete, že je to čudné, ale tento je cuketový a cuketa je, ako vieme, v týchto dňoch surovina číslo 1. :) U nás teda určite. To však neznamená, že ju v koláči budete cítiť, práve naopak. Akurát mu dodá vláčnosť. A spolu s čokoládovou ganache polevou je to čistá dokonalosť. ;)

Postup prípravy

Cuketu nastrúhame nahrubo, metličkou k nej primiešame vajcia aj rozpustené maslo. V inej mise zmiešame všetky práškové prísady a po častiach ich zapracujeme do tekutej hmoty. Nakoniec vmiešame aj hrozienka a trochu džemu (dá sa vynechať). Malý hlbší plech vymažeme a vysypeme hrubou múkou, vylejeme cesto, urovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry. 

Keď už sa nám zdá koláč hotový, zapichneme do stredu špáradlo a ak je čisté, môžeme ho vybrať von. Necháme vychladnúť a potom polejeme čokoládovou polevou. Šľahačkovú smotanu (asi 1 dl) zohrejeme v miske nad parou a keď už takmer vrie, odstavíme ju. Vmiešame do nej nalámanú horkú čokoládu a kúsok masla tak, aby vznikla hustá poleva. Tou potom polejeme koláč a rozotrieme. Dáme do chladničky.

30. 6. 2018 23:21

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty