Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Dezerty

Marhuľovo-tvarohový koláč s posýpkou

Marhuľovo-tvarohový koláč s posýpkou

Už som aj zabudla, aká geniálna kombinácia sú marhule s tvarohom. Ešteže mi to pripomenula kamarátka Anička, ktorá na chatu priniesla úžasný šťavnatý koláč práve s tvarohom a marhuľkami. Recept som si zabudla vypýtať, tak som ho urobila po svojom a doplnila som ho chrumkavou mandľovou posýpkou. Lepšiu rozlúčku s tohtoročnou marhuľovou sezónou si neviem predstaviť. ;)

Suroviny

170 g  polohrubá múka
30 g  mleté mandle
2 ks  vajce
60 g  maslo
250 g  kyslá smotana
1/2  kypriaci prášok
1  vanilkový cukor
60 g  kryštálový cukor
 
NÁPLŇ
300 g  tučný hrudkovitý tvaroh
2 ks  vanilkový cukor
2 PL  kryštálový cukor
 marhule
 
POSÝPKA
50 g  mleté mandle
50 g  polohrubá múka
50 g  práškový cukor
40 g  maslo

Postup prípravy

Tento koláč je super aj v tom, že je veľmi jednoduchý na prípravu. Mimo marhuľovej sezóny si ho môžete pripraviť takmer s každým iným ovocím.

V mise metličkou postupne zmiešame smotanu, vajcia, rozpustené maslo a všetok cukor. Potom vmiešame múku s práškom do pečiva a mandle. Tie nemusia byť, môžete ich nahradiť múkou, ale ja som práve mala nazvyš a chcela som cesto ozvláštniť.

Menší hlboký plech (ja som mala 32 x 22 cm) vymažeme maslom a vysypeme mletými mandľami. Vylejeme cesto a urovnáme. Tvaroh rozdrobíme a rovnomerne ním posypeme cesto. Tvarohovú vrstvu pocukríme a na vrch poukladáme marhule. Dáme piecť do vyhriatej rúry.

Potom si pripravíme posýku - všetko zmiešame rukami a poriadne rozmrvíme medzi prstami. Asi poo 15 minútach pečenia koláč vysunieme z rúry a posypeme mrveničkou. Dáme späť a dopekáme, kým nie je po okrajoch prepečený a posýpka by mala byť zlatistá.


Ako vidíte, tentoraz som neexperimentovala so žiadnymi zdravšími náhradami, takže biela múka, obyčajný cukor atď. :D Ale zas koláčik nie je presladený, tak aspoň to hrá v jeho prospech. :)

 

Tip: Ak máte ovocie trochu kyslejšie, je dobré ho najskôr premiešať s trochou práškového cukru, až potom ukladať na koláč.

10. 7. 2018 22:10

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty