Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Pohánka s cviklou

Pohánka s cviklou

Kamarátka Kamila je tiež taká maniačka na zdravú výživu detí ako ja a dala mi chrobáka do hlavy, keď spomínala cviklové pohánkoto, ktoré varieva jej malému. Recept som si nepýtala, ale skúsila som to úplne jednoducho. Výsledok chutil nielen malej, ktorá je na pohánku zvyknutá hlavne z ranných kaší, ale aj mne, čo špecifickú (pre mňa) pachuť tejto obilniny tolerujem len preto, že je veľmi zdravá. Asi je to naozaj tak, že cvikla a trocha syra ju dokážu pekne znegovať. :) Základnú verziu bez restovania na cibuľke môžeme podávať od roka.

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

50 g  pohánka
1  malá cvikla
1-2 ČL  ghí (olivový olej)
 kúsok cibule alebo póru
 oregano
 strúhaný parmezán alebo Lučina

Postup prípravy

Pohánku namočíme do vody, buď večer vopred alebo aspoň ráno, ak plánujeme variť obed. Potom ju uvaríme domäkka, čo môže trvať cca 10-15 minút, ale kontrolujeme. Zlejeme a precedíme. Medzitým uvaríme repu - umytú, v šupke, v celku a v odokrytom hrnci. (Už som tu viackrát spomínala prečo.) Potom môžeme zvoliť spôsob, keď na troche ghí speníme cibuľku, pridáme pohánku a vmiešame do nej nahrubo nastrúhanú cviklu. Môžeme dochutiť trochou oregana a primiešame nastrúhaný parmezán alebo Lučinu - skvelo sa do tejto kombinácie hodí kozia Lučina, ak ju vaše dieťa ľúbi. Moja sa v poslednej dobe nad ňou trochu vymrdzuje. :)) Podľa mňa je výborná.

Ešte jednoduchší spôsob prípravy, ale to mi je sem aj trápne písať, je skrátka uvarenú pohánku rovno premiešať s tou nastrúhanou cviklou a tým syrom. ;)

 

Tip: Mala som práva uvarenú kukuricu, tak som ňou pohánkoto trochu spestrila. Chuťovo i farebne. :)

21. 7. 2018 20:22

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

Recepty pre deti

Blog môžeš sa vydávať

V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:

- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty