Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Shakshuka - vajcia v paradajkovej omáčke

Shakshuka - vajcia v paradajkovej omáčke
bez lepkubez mlieka

Čo to vlastne je, tá shakshuka, alebo, ak chcete, šakšuka? Zjednodušene by sa dalo povedať, že sexi lečo. :D Lebo je modernejšia, chuťovo vyladenejšia a na tanieri nevyzerá ako niečo, čo už raz prešlo žalúdkom. Vlastne vyzerá sakra dobre - ako všetko s roztekajúcimi sa vajíčkami. :P

  • Porcie 2 porcie
  • Čas varenia 30 minút
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

6 ks  rajčina
1  zelená paprika
1  červená paprika
1  cibuľa
3 ks  strúčik cesnaku
 olivový olej
4 ks  vajce
3 PL  pretlak
 soľ
1/2 ČL  rasca
1 ČL  sladká červená paprika
 mleté čili
 čerstvá petržlenová vňať

Postup prípravy

Tento pokrm pôvodom zo severnej Afriky, obľúbený aj v Izraeli a dnes už vlastne po celom svete, je raňajkové jedlo, no pokojne si ho dajte ako ľahký obed. Základnú verziu môžete vylepšiť napríklad balkánskym syrom alebo bielym jogurtom. Namáčať si do nej chlebík alebo chlebové placky je dokonalosť.

Najskôr si oblanšúrujeme rajčiny tak, že ich narežeme do kríža, obaríme vriacou vodou, preložíme do studenej vody a stiahneme z kože. V hlbšej panvici rozohrejeme olej, opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme rascu, orestujeme a ďalej do panvice vhodíme papriky nakrájané na malé kocky. Chvíľu miešame. Pridáme aj nakrájané rajčiny a na spestrenie a zlepšenie konzistencie môžeme doplniť pár lyžíc pretlaku. Ja som dala túto našu paprikovo-rajčinovú omáčku.

Dochutíme soľou, paprikou, čili, kajenským korením - kto má čo rád. Trochu štipľavosti neublíži, skôr naopak. Prikryjeme a necháme asi 20 minút variť. Keď už je zmes v panvici čiastočne rozvarená, urobíme si do nej jamky a do každej vyklepneme vajíčko. Ak necháte panvicu odokrytú, urobia sa volské oká, ak ju zakryjete pokrievkou, vajíčka sa zastrú. Takto to mám najradšej. Necháme už len nejakých 4 - 5 minút dôjsť. Servírujeme ešte teplé. Niekto dáva shakshuku aj do rúry. Posypať ju môžete napríklad posekanou petržlenovou vňaťou, koriandrom a pod.

29. 7. 2018 8:36

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty