Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Dezerty

Smotanové černicové nanuky

Smotanové černicové nanuky
bez lepkubez vajec

Ak zmrzlina, tak u mňa jednoznačne smotanová. Radšej menejkrát za leto a menšie množstvo, ale poriadnej poctivej (a poriadne kalorickej). Už dlhšie mi vŕtala v hlave domáca zmrzka zo salka a šľahačky, ktorá vraj chutí úžasne. A horúčavy, ktoré už pár dní trvajú, rozhodli, že idem do nej práve teraz.

Postup prípravy

Hlavne preto, že je to také easy, že sa nemôžem vyhovárať ani na moju momentálnu únavu. Ehm, skôr lenivosť.

Smotanu vyšľaháme dotuha, salko si v menšej miske len vidličkou prevzdušníme a po častiach zapracujeme do šľahačky. Ostružiny rozmixujeme a prepasírujeme. Takto vzniknuté pyré vmiešame do hmoty. Naplníme naukové formičky, dajú sa použiť aj prázdne kelímky od jogurtov, do ktorých umiestnime drievka, zvyšnú zmrzlinu môžeme naliať len do uzatvárateľnej nádoby.

Dáme do mrazničky aspoň na osem hodín.

Môžeme ich ozdobiť čokoládou. Nad parou rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom. Nanuky vyberieme a položíme ich na tácku s papierom na pečenie, ideálne je dať ju predtým vychladiť.

poprskáme ich čokoládou a dáme aj s táckou ešte na chvíľu do mrazničky.

Sú naozaj výborné. :) Dajú sa aj obyč vanilkové, keď namiesto ovocia dáte len mletú vanilku. Tie s ovocím sú však viac osviežujúce.

 

PS: Áno, moje nanuky sú bledé, je v nich totiž omylom menej černíc, ale vy sa držte rozpisu a budú super. ;)

9. 8. 2018

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty