Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Sendvič s trhaným bravčovým mäsom

Sendvič s trhaným bravčovým mäsom

Svokor robí najlepšie pečené mäso a naučil to aj mňa. A keď už máte chutné, rozpadávajúce sa pečené bravčové, urobiť fakt dobrý sendvič nie je umenie. Stačí pridať to, čo vám chutí.

  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

2 ks  bageta
1  zrelé avokádo
4-6  plátok syra
 hlávkový alebo ľadový šalát
 červená cibuľa
 paprikovo-paradajková nátierka (príp. ajvar)
 soľ
 
NA PEČENÉ MÄSO
1 kg  bravčové plece
20 g  soľ
3 ks  bobkový list
 celá rasca
5 ks  nové korenie
1  menšia cibuľa
2  strúčik cesnaku

Postup prípravy

Najlepšie sa mäsko upečie v remoske. Dôležité je, aby bola plná, takže menej ako kilo mäska sa vám zbytočne vysuší. Preto to robíme tak, že jeden deň je pečienka na obed a druhý deň máme sendviče z toho, čo zvýšilo. :)

Bravčové pliecko umyjeme a také mokré ho posolíme a vložíme do remosky. Obložíme ho prekrojenou cibuľou, cesnakom, koreninami, zatvoríme a pečieme asi dve hodiny. Netreba vodu ani tuk, mäsko sa krásne urobí, je mäkké a jemné.

Bagety prekrojíme, vložíme do kontaktného grilu (alebo rúry s funkciou gril) a do chrumkava opečieme. Na jednu, ešte teplú, časť poukladáme syr a plátky avokáda, druhú natrieme touto nátierkou, ktorá sa k mäsu vyslovene hodí. (Je to niečo podobné ako ajvar.) Poukladáme tenké kolieska cibule, natrhané mäso a listy šalátu. Obe polovice k sebe pritlačíme a môžeme jesť. :)

 

Tip: Mäso sa dá upiecť aj v rúre, ale musí byť prikryté. Ku koncu, asi 15 minút pred vybratím z rúry ho môžete odokryť.

30. 10. 2018 14:35

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty