Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

DezertyRaňajky

Nadýchané acidkové lievance

Nadýchané acidkové lievance

Lenivé víkendové ráno, dlhé vylihovanie v posteli a potom ešte dlhšie bohaté raňajky na slnkom zaliatej terase... S deťmi je však realita trošku iná. :) Budíček najneskôr o pol siedmej, sobota-nesobota, rýchle hasenie hladu malého vtáčatka, všetky hygienicko-upratovacie nutnosti a až potom je čas na lievance, o ktorých sa mi v noci snívalo. Nakoniec sme ich obedovali. Aspoň som nemusela vymýšľať, čo navarím. ;)

Postup prípravy

Tieto sú vďaka acidku krásne jemné a nadýchané. Určite stoja za vyskúšanie.

Všetky suroviny vymiešame metličkou dokopy. Necháme odstáť aspoň štvrť hodinky a potom na rozohriatom ghí opekáme z oboch strán lievance. Cesto je trochu hustejšie. Ja ho naberám polievkovou lyžicou - cca 2 PL cesta na 1 lievanec. Ale ak máte špeciálnu lievancovú panvicu, tým lepšie.

Ja som lievance podávala s tvarohom a omáčkou z malín. Mrazené maliny som spolu s trochou cukru prevarila, pridala som lyžičku škrobu, opäť prevarila a omáčkou som preliala lievance. ;)

7. 11. 2018

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty