Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

RybyVianoce

Závitky zo pstruha s citrónovou omáčkou

Závitky zo pstruha s citrónovou omáčkou
Vianoce

Ryby na Vianoce musia byť. Ak máte chuť na zmenu a chcete tento rok prekvapiť niečím iným, ako obligátnym kaprom v trojobale, skúste tento recept na plnené filety zo pstruha, preliate sviežou omáčkou. Je to chutné jedlo a nezaťaží vaše trávenie, takže po večeri ešte bez problémov zvládnete aj zopár koláčikov. ;)

Postup prípravy

Návod, ako vyfiletovať pstruha nájdete na internete. Ja som sa toho spočiatku obávala, ale nie je to nič ťažké. Ako bonus dostanete čisté mäsko takmer úplne bez kostí.

Z ryby odrežeme hlavu, chvost a plutvy a pozdĺžne ju prerežeme. Ak sú tam vnútornosti, vyberieme ich a rybu umyjeme a osušíme. Môžeme aj trochu oškriabať šupiny. Ostrým nožom postupne oddeľujeme chrbticu aj s kosťami od mäsa. Dostaneme dva filety.

Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme špenát, orestujeme a pridáme aj nakrájané sušené paradajky. Trošku osolíme a dochutíme mletým korením. Nakoniec vmiešame Lučinu a odstavíme.

Na každý filet navrstvíme špenátovú zmes (prebytočnú tekutinu zlejeme), zvinieme do rolky a previažeme špagátom. Zoberieme si panvicu, ideálne takú, ktorá môže ísť aj do rúry. Na troche oleja alebo ghí prudko opečieme závitky z oboch strán. Na každý položíme plátok masla, prikryjeme a dáme dopiecť do rúry na 170 stupňov, asi na 15 až 20 minút.

Olúpané zemiaky a zeler nakrájame na kocky a uvaríme vo vode domäkka. Vodu zlejeme, pridáme trochu šľahačky, kúsok masla a soľ. Roztlačíme na hladké pyré.

Keď sú ryby hotové, vyberieme ich nabok. Do výpeku pridáme citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru, môžeme dosladiť medom, zjemníme šľahačkou a plátkom masla a prevaríme, aby omáčka zhustla.

Na tanier servírujeme jeden závitok, kôpku pyré a prelejeme omáčkou.

 

Tip: Ak sa chcete najesť viac, rátajte na porciu po dva závitky, takže budete potrebovať dvoch pstruhov. Ak sa obávate filetovania, naplňte špenátovou zmesou celého pstruha a následne ho opečte alebo ugrilujte. Nezabudnite narezať kožu.

Tip 2: Ak ste zvyknutí na slanšie jedlá , môžete rybu pred plnením trochu osoliť, ale niekomu stačí soľ z Lučiny a sušených paradajok.

21. 12. 2018 15:58

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty