Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Závitky zo pstruha s citrónovou omáčkou

Závitky zo pstruha s citrónovou omáčkou
Vianoce

Ryby na Vianoce musia byť. Ak máte chuť na zmenu a chcete tento rok prekvapiť niečím iným, ako obligátnym kaprom v trojobale, skúste tento recept na plnené filety zo pstruha, preliate sviežou omáčkou. Je to chutné jedlo a nezaťaží vaše trávenie, takže po večeri ešte bez problémov zvládnete aj zopár koláčikov. ;)

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 
:RYBY
1  väčší pstruh (250 g a viac)
2-3  hrsť čerstvého špenátu (môže byť aj mrazený)
2 PL  Lučina
4-5 ks  sušené rajčiny
 ghí alebo olivový olej
2  plátkok masla
½  červená cibuľa
2  strúčik cesnaku
 soľ
 mleté čierne korenie
 
PYRÉ:
 zemiaky a zeler v pomere 2:1
0,3 dl  šľahačka
 plátok masla
 soľ
 
OMÁČKA
 výpek z ryby
1 PL  citrónová šťava + trochu kôry
½ ČL  med
 šľahačka
 maslo
 (soľ)

Postup prípravy

Návod, ako vyfiletovať pstruha nájdete na internete. Ja som sa toho spočiatku obávala, ale nie je to nič ťažké. Ako bonus dostanete čisté mäsko takmer úplne bez kostí.

Z ryby odrežeme hlavu, chvost a plutvy a pozdĺžne ju prerežeme. Ak sú tam vnútornosti, vyberieme ich a rybu umyjeme a osušíme. Môžeme aj trochu oškriabať šupiny. Ostrým nožom postupne oddeľujeme chrbticu aj s kosťami od mäsa. Dostaneme dva filety.

Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme špenát, orestujeme a pridáme aj nakrájané sušené paradajky. Trošku osolíme a dochutíme mletým korením. Nakoniec vmiešame Lučinu a odstavíme.

Na každý filet navrstvíme špenátovú zmes (prebytočnú tekutinu zlejeme), zvinieme do rolky a previažeme špagátom. Zoberieme si panvicu, ideálne takú, ktorá môže ísť aj do rúry. Na troche oleja alebo ghí prudko opečieme závitky z oboch strán. Na každý položíme plátok masla, prikryjeme a dáme dopiecť do rúry na 170 stupňov, asi na 15 až 20 minút.

Olúpané zemiaky a zeler nakrájame na kocky a uvaríme vo vode domäkka. Vodu zlejeme, pridáme trochu šľahačky, kúsok masla a soľ. Roztlačíme na hladké pyré.

Keď sú ryby hotové, vyberieme ich nabok. Do výpeku pridáme citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru, môžeme dosladiť medom, zjemníme šľahačkou a plátkom masla a prevaríme, aby omáčka zhustla.

Na tanier servírujeme jeden závitok, kôpku pyré a prelejeme omáčkou.

 

Tip: Ak sa chcete najesť viac, rátajte na porciu po dva závitky, takže budete potrebovať dvoch pstruhov. Ak sa obávate filetovania, naplňte špenátovou zmesou celého pstruha a následne ho opečte alebo ugrilujte. Nezabudnite narezať kožu.

Tip 2: Ak ste zvyknutí na slanšie jedlá , môžete rybu pred plnením trochu osoliť, ale niekomu stačí soľ z Lučiny a sušených paradajok.

21. 12. 2018 15:58

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty