Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bezmäsité

Batátovo-cícerové karí

Batátovo-cícerové karí
bez lepkubez mliekavegan

Neviem, čo sa stalo, ale v poslednej dobe mám stále chuť na vegánske jedlá. Vyskúšala som aj zopár veggie reštaurácií (zopár, čiže dve) a v pohode, ale na 100% sa netrafili do mojich chutí. Takže víkendový obed bol jasný.

Postup prípravy

Jemne sladké a jemne pikantné, sýte a hrejivé karí z dvoch druhov batátov (slovenských! objednala som cez internet :) ), cíceru, ktorý som práve vo veľkom uvarila a zvyšok dala zamraziť, aby bol vždy poruke, a zelených luskov hlavne kvôli farbe.

Čo k tomu? U nás zemiaková placka z predošlého dňa. :D Ale inak basmati ryža alebo ryžové rezance.

Všetky karíčka varím takmer rovnako, lebo to tak mám rada. Základ je na oleji osmažiť nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom pridáme rímsku rascu, pol minútku popražíme a zalejeme passatou. Chvíľu restujeme, pridáme olúpané a na kúsky nakrájané batáty. Osolíme, dochutíme koreninami, pridáme trochu vývaru a prikryté na miernej teplote varíme, kým batáty nezmäknú. Pridáme aj vopred uvarený cícer. (Najskôr ho treba na noc namočiť, potom zliať vodu a v novej ho cca 2 hodiny variť domäkka.) Môžete použiť aj ten z konzervy alebo tetrapaku, no takýto mi chutí viac a je aj zdravší. Pridáme aj lusky, vylejeme konzervu kokosového mlieka a odokryté varíme ešte niekoľko minút. Keby bolo karí príliš riedke, trochu odoberieme bokom, rozmixujeme a vlejeme naspať do panvice.

Ak by bolo príliš husté, zriedime ho vývarom.

Ochutnáme, dochutíme a odstavíme.

 

12. 1. 2019

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty