Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Hovädzie mäso a divina

Plnené batáty

Plnené batáty
bez lepku

Vydlabať, naplniť a zapiecť sa dá hocičo, ale skúšali ste už batáty? Za mňa lepšie ako zemiaky a určite zdravšie. Chcela som ísť na istotu, tak som ich naplnila mletým mäskom á la bolognese a pridala dva druhy syra. Ale vy si pokojne dajte, čo máte radi.

Postup prípravy

Tento rok som prvýkrát skúsila fialové batáty. Dokonca so zohnala ešte zásoby slovenských, takže "batátujem" o stošesť. Na toto jedlo som použila oboje, fialové aj oranžové, a chuťovo mi asi viac sadli fialové. Ale zas, je to podobné.

Najskôr batáty umyjeme (šúpať netreba), popicháme vidličkou, potrieme olejom a dáme piecť, kým nie sú také, že do nich v pohode zapichneme vidličku. (Moje boli také za 40 minút.)

Vtedy ich pozdĺžne rozkrojíme a lyžicou alebo nožom vydlabeme stred, ktorý bude aj tak pravdepodobne tvrdší (záleží, aké veľké máte batáty). Druhá možnosť je rozkrojiť ich pred pečením a inak postupovať rovnako. Vyšlo to aj takto, takže je to na vás.

 

Na panvici alebo v kastróliku rozohrejeme olej, osmažíme cibuľu a cesnak, pridáme mäso a keď sa zatiahne, zalejeme pretlakom, dosolíme a dochutíme bylinkami, prípadne mletým korením. Dusíme, kým nie je mäso hotové. Ku koncu odokryjeme, aby sme trošku zredukovali tekutinu.

Mäsovou zmesou naplníme vydlabané batáty, poukladáme prekrojené mozzarellky a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Zapekáme asi 15 minút, potom posypeme parmezánom a dáme ešte na pár minút na funkciu gril.

31. 1. 2019

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty