Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Plnené batáty
Vydlabať, naplniť a zapiecť sa dá hocičo, ale skúšali ste už batáty? Za mňa lepšie ako zemiaky a určite zdravšie. Chcela som ísť na istotu, tak som ich naplnila mletým mäskom á la bolognese a pridala dva druhy syra. Ale vy si pokojne dajte, čo máte radi.
- 2 porcie
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 ks | stredne veľký batát |
250 g | mleté mäso (ja som mala teľacie) |
olivový olej | |
soľ | |
1 | menšia cibuľa |
2 ks | strúčik cesnaku |
0,5 dl | paradajková passata |
8 ks | baby mozzarella |
strúhaný parmezán | |
zmes talianskych byliniek | |
čerstvé bylinky na ozdobenie |
Postup prípravy
Tento rok som prvýkrát skúsila fialové batáty. Dokonca so zohnala ešte zásoby slovenských, takže "batátujem" o stošesť. Na toto jedlo som použila oboje, fialové aj oranžové, a chuťovo mi asi viac sadli fialové. Ale zas, je to podobné.
Najskôr batáty umyjeme (šúpať netreba), popicháme vidličkou, potrieme olejom a dáme piecť, kým nie sú také, že do nich v pohode zapichneme vidličku. (Moje boli také za 40 minút.)
Vtedy ich pozdĺžne rozkrojíme a lyžicou alebo nožom vydlabeme stred, ktorý bude aj tak pravdepodobne tvrdší (záleží, aké veľké máte batáty). Druhá možnosť je rozkrojiť ich pred pečením a inak postupovať rovnako. Vyšlo to aj takto, takže je to na vás.
Na panvici alebo v kastróliku rozohrejeme olej, osmažíme cibuľu a cesnak, pridáme mäso a keď sa zatiahne, zalejeme pretlakom, dosolíme a dochutíme bylinkami, prípadne mletým korením. Dusíme, kým nie je mäso hotové. Ku koncu odokryjeme, aby sme trošku zredukovali tekutinu.
Mäsovou zmesou naplníme vydlabané batáty, poukladáme prekrojené mozzarellky a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Zapekáme asi 15 minút, potom posypeme parmezánom a dáme ešte na pár minút na funkciu gril.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk