Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

DezertyRaňajky

Torta z gaštanových palaciniek

Torta z gaštanových palaciniek
bez mliekabez múky

Keďže milujem všetko gaštanové, už dlhšie som pokukovala po gaštanovej múke, ktorá je prirodzene bezlepková a dajú sa z nej pripraviť napríklad výborné palacinky. A ak im chcete dodať sviatočný, napríklad valentínsky punc, nie je nič ľahšie, ako urobiť si palacinkovú tortu. Takto som to skombinovala ja a bola to neskutočná dobrota. Bez lepku a mlieka. :)

Postup prípravy

Vždy, keď varím niečo alternatívne, dostávam otázky, kde nakupujem suroviny. Napríklad v tomto recepte máte v zozname ingrediencií hneď niekoľko položiek, ktoré len tak bežne v potravinách nekúpite. Určite nie v bio kvalite. Nakupujem v bio obchodíkoch, alebo rovno v e-shopoch. Môj obľúbený je bioobchod BioDiaCelia, kde majú všetko, čo som použila v tomto recepte. Okrem vajíčok. :) (Tie však viete nahradiť - napríklad chia semienkami, ktoré v tomto obchode určite zoženiete.)

A tu máme pokope takmer všetky suroviny na prípravu tej najlepšej palacinkovej torty. Do pozornosti dávam hlavne mandľovo-kokosový rastlinný nápoj, ktorý má naozaj lahodnú chuť, výborný malinový džem od St. Dalfour, sladený len ovocnou šťavou a môj objav - kokosovú šľahačku, ktorá mi poslúžila ako krém do torty.

Z tohto množstva vám vyjde asi 20 kusov palaciniek (mám skôr menšiu panvicu), ktoré po naskladaní na seba vytvoria dostatočne vysokú tortu. Inak s cestom, napriek tomu, že je bez lepku, sa pracuje vynikajúco a vôbec sa netrhá.

Takže poďme na to. Pripravíme si klasický 250 ml hrnček, ktorý použijeme ako odmerku. V mise si najlepšie tyčovým mixérom zmiešame rastlinné mlieko, gaštanovú múku, škoricu a vajcia. Ja som pridala aj štipku mletej vanilky a lyžičku nepraženého kakaa, hlavne kvôli farbe. Ale v pohode sa dá vynechať. Cesto necháme odstáť aspoň 30 minút.

Na kokosovom oleji opekáme z oboch strán palacinky. Necháme ich vychladnúť. Kokosovú šľahačku vyšľaháme tak, ako klasickú. Palacinky zlepujeme striedavo malinovým džemom a šľahačkou s plátkami ovocia. Ja som niektoré vrstvy urobila aj s mandľovým maslom s kokosom od Pure Nuts (tiež mám z BioDiaCelia). Je to na vás a vašich chuťových preferenciách.

Palacinky natierame a úhľadne kladieme na seba. (Snažíme sa ich zatiaľ nejesť, aj keď je to veeľmi ťažké. :D) Plnku a ovocie umiestňujeme hlavne po okrajoch, aby sa v strede nevytvoril kopček. Nakoniec pritlačíme rukou a dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním ozdobíme ovocím, môžeme posypať kakaom alebo mrazom sušenými malinami, napríklad od Mixit.

Tip: Kokosovú šľahačku môžeme nahradiť napríklad kešu krémom z vopred na noc namočených kešu orechov, vody, agáve, kokosového oleja a trochy citrónovej šťavy. Na 200 g kešu orieškov potrebujeme cca 10 lyžíc vody a lyžicu kokosáku.

10. 2. 2019

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty