Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Nepečený sladko-slaný čokoládový cheesecake
Máte radi sladko-slané kombinácie? Ja áno, od čias strednej, kedy sme cez prestávky zajedali Študentskú pečať čipsami a chutilo to skvele. Alebo také tie slané praclíky v mliečnej čoko, ktoré ani neviem, či sa ešte dajú zohnať. Svokor o nich raz hovoril s nostalgiou, takže keď som rozmýšľala nad dezertom k jeho narodeninám, voľba bola jasná.
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
70 g | slané praclíky |
70 g | maslové sušienky |
105 g | maslo |
1 ČL | kokosový (cukor) |
500 g | odtučnený tvaroh |
250 g | mascarpone |
300 g | horká čokoláda |
2 PL | arašidové maslo |
1 | vanilkový cukor |
1 PL | práškový cukor |
Postup prípravy
Nepečený čoko cheesecake, ktorý som už dlhšie chcela vyskúšať, s korpusom zo slaných praclíkov a keksíkov v pomere 1:1. A ešte k tomu je to úplná rýchlovka.
Najskôr pomelieme praclíky aj keksíky spolu s cukrom a zmiešame ich s roztopeným maslom. Dno formy s odnímateľným dnom s priemerom 20 cm vyložíme papierom na pečenie. Keksíkovo-praclíkovú hmotu utľapkáme na spodok a dáme do chladničky.
Čokoládu (požila som cooking chocolate z Lidla) rozpustíme nad parou, vmiešame arašidovíé maslo a cukor a necháme čiastočne vychladnúť.
V mise metličkou rozmiešame tvarohy s mascarpone a postupne pridávame vlažnú čokoládu. Krém rozotrieme na stuhnutý korpus a urovnáme. Dáme do chladničky stuhnúť. Hotový cheesecake môžeme posypať kakaom alebo poliať čokoládovou polevou.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk