Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Cviklový burger s bryndzovým dipom

Cviklový burger s bryndzovým dipom

Už sa neviem dočkať čerstvej novej zeleniny a ovocia. Keď sa človek snaží stravovať sezónne, na začiatku jari veľa možností nemá. A teraz som si vzala na mušku posledné uskladnené cvikly, vypestované v našej záhradke. Časť z nich skončila v týchto skvelých burgroch. Všetky suroviny sme mali doma, akurát pre medvedí cesnak som si dala prechádzku do najbližšieho lesíka. Dnešné varenie zo zásob bolo opäť úspešné. :)

  • Príprava vyprážanie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

2 ks  malá cvikla
1  vajce
 mleté ovsené vločky
(1 PL  hraška)
1  strúčik cesnaku
 červená cibuľa
 soľ
 mleté čierne korenie
1/2 ČL  rímska rasca
 olej na vyprážanie
 
BRYNDZOVÁ OMÁČKA
5 PL  grécky biely jogurt
5 PL  bryndza

Postup prípravy

Cviklu uvaríme v šupke domäkka. Ja som varila viac, časť som použila na polievku, časť na cuketovo-cviklové placky pre malú, ktoré som zabudla odfotiť a zvyšok šiel do burgrov.

Keď vychladne, olúpeme ju a najemno nastrúhame. Vytlačíme prebytočnú šťavu, pridáme vajce, prelisovaný cesnak, kúsok takisto najemno nastrúhanej cibule. Dochutíme soľou, korením, môžeme aj bylinkami, ja milujem rímsku rascu, takže som dala aj tú. A podľa potreby primiešame ovsené vločky. Pár lyžíc - toľko, aby vznikla fašírková konzistencia. (Ja som dala hrašku, takže som tým pádom potrebovala menej vločiek.) Necháme odstáť asi 15 minút. Potom rukami vytvarujeme burgre s priemerom ako majú žemle.

Na panvici rozohrejeme olej. Dala som tak, aby siahal do polovice burgrov a smažila som ich najskôr z jednej a potom z druhej strany. Kto chce, môže ich predtým obaliť v strúhanke.

Žemle prekrojíme, dáme na chvíľu do rúry alebo na gril, natrieme dipom, ktorý urobíme zmiešaním jogurtu a bryndze, položíme kolieska cibule, cviklovú fašírku, na to uhorku alebo paradajku a prikryjeme šalátom, alebo v našom prípade listami medvedieho cesnaku. :)

 

Tip: Pokojne dajte ako omáčku majonézu a burger oživte plátkom nivy alebo balkánskeho syra. Slaná chuť sa k sladkastej cvikle jednoznačne hodí.

12. 3. 2019 20:56

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty