Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bezmäsité

Cviklový burger s bryndzovým dipom

Cviklový burger s bryndzovým dipom

Už sa neviem dočkať čerstvej novej zeleniny a ovocia. Keď sa človek snaží stravovať sezónne, na začiatku jari veľa možností nemá. A teraz som si vzala na mušku posledné uskladnené cvikly, vypestované v našej záhradke. Časť z nich skončila v týchto skvelých burgroch. Všetky suroviny sme mali doma, akurát pre medvedí cesnak som si dala prechádzku do najbližšieho lesíka. Dnešné varenie zo zásob bolo opäť úspešné. :)

Postup prípravy

Cviklu uvaríme v šupke domäkka. Ja som varila viac, časť som použila na polievku, časť na cuketovo-cviklové placky pre malú, ktoré som zabudla odfotiť a zvyšok šiel do burgrov.

Keď vychladne, olúpeme ju a najemno nastrúhame. Vytlačíme prebytočnú šťavu, pridáme vajce, prelisovaný cesnak, kúsok takisto najemno nastrúhanej cibule. Dochutíme soľou, korením, môžeme aj bylinkami, ja milujem rímsku rascu, takže som dala aj tú. A podľa potreby primiešame ovsené vločky. Pár lyžíc - toľko, aby vznikla fašírková konzistencia. (Ja som dala hrašku, takže som tým pádom potrebovala menej vločiek.) Necháme odstáť asi 15 minút. Potom rukami vytvarujeme burgre s priemerom ako majú žemle.

Na panvici rozohrejeme olej. Dala som tak, aby siahal do polovice burgrov a smažila som ich najskôr z jednej a potom z druhej strany. Kto chce, môže ich predtým obaliť v strúhanke.

Žemle prekrojíme, dáme na chvíľu do rúry alebo na gril, natrieme dipom, ktorý urobíme zmiešaním jogurtu a bryndze, položíme kolieska cibule, cviklovú fašírku, na to uhorku alebo paradajku a prikryjeme šalátom, alebo v našom prípade listami medvedieho cesnaku. :)

 

Tip: Pokojne dajte ako omáčku majonézu a burger oživte plátkom nivy alebo balkánskeho syra. Slaná chuť sa k sladkastej cvikle jednoznačne hodí.

12. 3. 2019

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty