Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Vaječný likér

Vaječný likér
klasikaVianoceVeľká noc

Domáci vajčák sa kupovanému nevyrovná, lebo si ho môžete namiešať z čoho chcete a v akom pomere chcete. Existuje naňho asi tisíc receptov, no tento ma zaujal svojou jednoduchosťou. V originál recepte bolo viac cukru a ja som ho ešte vylepšila vanilkovým. Chutí úžasne, takže nie je o čom! (Budeme sa snažiť, aby niečo ostalo aj na ďalšie dni :P).

  • Čas prípravy 15 minút
  • Príprava bez tep. úpravy
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

5 ks  žĺtok
1 ks  vanilkový cukor
140 g  práškový cukor
1 ks  salko
2,5 dcl  tuzemský rum

Postup prípravy

Žĺtka poriadne vymiešame s cukrom, aby sa všetok rozpustil. Ak sa bojíme surových vajec, môžeme šľahať aj nad parou. Do hrnca dáme variť vodu, položíme doň misku s cukrom a žĺtkami a metličkovým šľahačom šľaháme dobiela. Keď voda začne vrieť, šľaháme ešte 2 minútky a odstavíme. Necháme chvíľku vychladnúť, vmiešame salko a nakoniec rum. Cez lievik, ideálne so sitkom, nalejeme do fľaše a konzumujeme. Na zdravie!

18. 4. 2014 20:25

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty