Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Vegánska fazuľová polievka

Vegánska fazuľová polievka
bez lepkubez mliekavegan

U nás doma sú najpoužívanejšie strukoviny červená šošovica a cícer. Tí, ktorí čítate môj blog to určite viete, lebo sa v receptoch objavujú veľmi často. Z fazule alebo klasickej šošovice človek akosi vždy uvarí len mliečnu klasiku a tým to končí. Ale je to škoda. Dajú sa totiž využiť na množstvo iných jedál, aj takých s jemne exotickým nádychom.

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

150 g  malá biela fazuľa
350 g  batát
2 ks  mrkva
0,5 dl  paradajková passata
1  cibuľa
1/2 PL  kokosový olej
 soľ
 vývar (voda)
 mletá sladká paprika
 kurkuma
 (mleté čili)

Postup prípravy

Bielu fazuľu som mala doma už veľmi dlho a jej čas prišiel, až keď som si predsavzala variť zo zásob. Článok o tom si môžete prečítať tu.

Toto množstvo je na nejaké štyri porcie, alebo pre dvoch na dva dni. Najprv treba myslieť na namočenie fazule - ideálne na noc. Na uvarenie polievky si rezervujte takú hodinku a pol až dve, aby bola pekne mäkkučká. Najskôr si v hrnci rozpustíme kokosový olej, ktorý dodá polievočke exotický nádych. Môžeme však použiť aj ghí (len to už nebude vegan) alebo olej. Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme prepláchnutú fazuľu, osolíme a zarestujeme. Pridáme aj mrkvu na kocky, mletú papriku, kurkumu, minútku popražíme. Potom vlejeme paradajkovú passatu (ešte stále čerpám zo železných zásob z leta, kedy sme sa v paradajkách doslova topili) a zalejeme studenou vodou alebo vývarom. (Ak práve nemám vývar, používam takú tú zdravú vegetu napríklad Nesoldík a pod.).

Po polhodinke varenia pridáme aj batát nakrájaný takisto na malé kocky. Môžeme doplniť aj zemiakom, zelerom, petržlenom... Ale takto nám to chutilo super.

Dosolíme, kto má rád, môže dať aj trochu čili, prípadne rímskej rasce či zázvoru. Varíme na miernej až slabej teplote. Polievka je hotová vtedy, keď je všetko mäkké, hlavne teda fazuľa by mala byť.

V tomto štádiu urobím to, čo robím s každou polievkou - strčím do hrnca tyčový mixér, na sekundu pustím a časť polievky sa rozmixuje, čím sa takto samozahustí. ;)
 

4. 4. 2019 19:12

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty