Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Chuťovky

Plnené vajcia štyroch farieb

Plnené vajcia štyroch farieb
Veľká noc

Schválne, čo u vás nesmie chýbať na sviatočnom veľkonočnom stole, resp. čím hostíte šibačov (okrem poldeci :D)? U nás to boli vždy popri koláčikoch aj údené, chren, syrová roláda a plnené vajíčka. Plnka len zo žĺtkov, masla, horčice, štipky soli, nazdobená v bielkoch a dekorované kyslou uhorkou. :) No hoci klasika je klasika, časom som si osvojila aj iné, nemenej chutné a krásne farebné plnky. ;)

Postup prípravy

Pred rokom som ich dokonca pripravovala pre portál Deti.sk. Ale na blogu ich ešte nemám, takže teraz je čas napraviť to. :) Základ je uvariť si vajíčka na tvrdo, teda dať ich do studenej vody, nechať zovrieť, stíšiť a variť 10-12 minút.

Foto: www.deti.sk

 

Keď vychladnú, môžeme ich buď prekrojiť pozdĺžne, alebo opatrne odrezať vršok zo širšej časti a vybrať žĺtok v celku. Takto pripravené vajíčka dáme do stojanov, alebo odrežeme aj kúsok z druhej strany, aby stáli rovno napríklad na servírovacej tácke. Žĺtky aj odrezky odložíme, lebo ich budeme využívať v plnkách.

 

Žĺtková

Maslo necháme zmäknúť a vymiešame ho so žĺtkami, Lučinou, horčicou, soľou, kurkumou (možno ani nebude treba, ak máte domáce vajíčka, ktoré zvyknú byť žltšie). Ozdobiť môžeme napríklad kúskom červenej papriky.

 

Avokádová

Všetko vymiešame spolu tyčovým mixérom. Ozdobíme napríklad kúskom mladej cibuľky.

 

Lososová

Všetko zmixujeme a ozdobíme kúskom citróna.

 

Cviklová

Uvarenú cviklu najemno nastrúhame a vytlačíme z nej prebytočnú tekutinu. Maslo necháme zmäknúť. Všetko vymiešame spolu s ostatnými surovinami a dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky. Cviklové vajíčka môžeme ozdobiťnapríklad kúskom vlašského orecha. POZOR: Spomedzi všetkých vajíčok sú práve tieto citlivé na čas, lebo cvikla môže pustiť farbu do bielka.

 

Nátierky môžeme naplniť do vajíčkok pomocou lyžičky, ale efektnejšie je to zdobiacimi vreckami. Pred podávaním dáme na chvíľu do chladničky. Možo vám napadnú aj ďalšie farby a kombinácie. Je to síce trochu babračka, ale efekt je zaručený. A ak vám ostanú nátierky, pokojne ich natrite na jednohubky, alebo nimi naplňte paradajky či mištičky z rímskeho šalátu a pod.

16. 4. 2019

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty