Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Tvarohovo-banánové lievance bez múky
Ak sladké raňajky, tak u nás jednoznačne lievance. Sú totiž najrýchlejšie hotové, dobre sa obracajú, malá ich má akurát do tej svojej malej ručičky. Tentoraz som skúsila verziu s tvarohom, ktorý bolo treba minúť. Sú sladené len banánom, lebo veď sladkú chuť si môžete vykompenzovať sirupom, džemom, čokoládou a tak podobne. :)
- 2 porcie
- opekanie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
250 g | tučný tvaroh |
2 ks | vajce |
1 ks | banán |
3 PL | maková múka |
2 PL | pohánková múka (alebo špaldová či pomleté vločky) |
štipka mletej vanilky | |
1/4 ČL | sóda bikarbóna |
trochu šťavy a kôry z bio citróna | |
kokosový olej na opekanie |
Postup prípravy
Tvaroh, banán a vajcia vymiešame spolu tyčovým mixérom. Sypké prísady spojíme zvlášť a vmiešame ich k tekutým. Vznikne nám hustejšie cesto. Kto chce, môže ešte prisladiť trochou kokosového cukru. Panvicu potrieme kokosovým olejom a na slabšej teplote z oboch strán opekáme menšie lievance. Prvé sa možno budú robiť trochu horšie, ale to sú práve tie nepodarky, ktoré môžete beztrestne zjesť. :P
Inak, toto je bezlepková verzia, ale múku môžete použiť akúkoľvek, pokojne aj bielu špaldovú.
Drahému som to takto naservírovala v deň jeho menín a hoci na klasiku z múky, mlieka a vajec nedá dopustiť, oblizoval sa až za ušami. Prekladané domácim džemom, mandľovým maslom a kolieskami banánov, poliate horkou čokoládou. Mňam. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk