Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Chuťovky

Quiche so slaninkou a dvomi druhmi špargle

Quiche so slaninkou a dvomi druhmi špargle
slaný koláč

Špargľová sezóna je v plnom prúde a bola by škoda ju nevyužiť. Špargľa je vraj elixír zdravia či dokonca jedna z najzdravších potravín na svete. Ja sa síce do nej musím trochu nútiť, ale keď už ju v kuchyni použijem, vždy je z toho niečo prudko jedlé. Ako napríklad tento quiche, do ktorého som dala bielu aj zelenú špargľu. Ktorú máte radšej?

Postup prípravy

Celkom som si obľúbila kiše z celozrnnej múky, aj v tomto jej je prevaha. Najskôr si pripravíme cesto. Maslo necháme trochu zmäknúť a ručne ho premiesime s ostatnými surovinami. Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré dáme stuhnúť do chladničky asi na hodinku. Potom ho vyberieme, rozvaľkáme do kruhu a vyložíme ním okrúhlu formu, ktorú predtým môžeme jemne vymastiť maslom. Prebytočné cesto na okrajoch zrežeme. Ak by ho ostalo veľa, dá sa dať do fólie a zamraziť alebo ho len tak rozvaľkať, nakrájať a upiecť tyčinky.

Cesto vo forme popicháme vidličkou, položíme naň papier na pečenie, zaťažíme napríklad fazuľou a dáme predpiecť na 15 minút. (Čas pečenia v recepte je už celkový.)

Slaninku zatiaľ nakrájame na malé kúsky, cibuľu na kocky alebo kolieska. Na troške oleja opražíme slaninu a prihodíme k nej cibuľu. Miešame, kým všetko nemá tú správnu farbu.

Zo špargle odkrojíme drevnaté konce a bielu olúpeme pomocou škrabky. Paličky špargle vložíme do misy a prelejeme vriacou vodou, aby trochu zmäkla. Keď máme korpus predpečený, rozotrieme naň cibuľovo-slaninovú zmes, rozdrobíme fetu a poukladáme špargľu.

V mise spolu vymiešame vajíčka, smotany aj nasekanú pažítku. Soliť netreba, keďže feta aj slanina sú slané dosť, jedine že by ste mali potrebu. :) Týmto zalejeme koláčik tak, aby nič nevytieklo nad okraj cesta. Na záver posypeme strúhaným syrom a dáme dopiecť ešte asi na 40 - 45 minút. Prípadne môžeme ku koncu pečenia znížiť teplotu.

30. 4. 2019

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty