Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Cícerové brownies
Že nemáte radi cícer? V tomto koláčiku ho nebudete cítiť, to vám garantujem. Je úplne bez múky, s minimom tuku a plný bielkovín. Testovala som ho na niekoľkých kamošoch a členoch rodiny a myslím, že obstál veľmi dobre. Určite vyskúšajte a ak sa obávate, čo na to vaši stravníci, zloženie prezraďte až potom, ako sa po týchto zdravých brownies zapráši. ;)
- 35 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
400 g | uvarený cícer (alebo dobre prepláchnutý z konzervy) |
100 g | trstinový cukor |
1 | vanilkový cukor |
3 ks | vajce |
2 PL | mandľová alebo kokosová múka |
3 PL | mandľové alebo kešu maslo |
3 PL | kokosový olej |
4 PL | tuzemský rum |
5 PL | holandské kakao |
1,5 ČL | prášok do pečiva |
štipka soli |
Postup prípravy
Zrejme nemáte poruke už uvarený cícer v mrazničke ako ja. V tom prípade si ho môžete uvariť tak, že ho večer vopred namočíte do vody a na druhý deň v novej vode uvaríte domäkka. Len teda treba na to myslieť skôr. Alebo použite zaváraný cícer v skle či v plechovke. Treba ho dobre opláchnuť od nálevu.
Cícer vymixujeme dohladka spolu s vajcami, rozpusteným kokosákom a orechovým maslom. V inej mise zmiešame práškové ingrediencie. Potom obe časti spojíme ručne metličkou. Kto má rád chuť rumu ako ja, pridá do masy aj tuzemák. Alebo pravým rum, no ten pre mňa nemá tú správnu arómu. :) To je všetko, koláčik je úplne bez lepku a bez mlieka.
Menšiu formu, prípadne tortovú, vyložíme papierom na pečenie, vylejeme cesto a urovnáme ho. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Do cesta môžeme pridať aj nasekanú čokoládu alebo oriešky či hrozienka. Ja som vrch potrela jahodovo-ríbezľovým džemom a poliala čokoládou rozpustenou nad parou s trochou kokosového oleja.
...
Ďalšie využitie vareného cíceru v sladkých jedlách je napríklad v týchto cookies alebo nepravom gaštanovom pyré.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk