Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Cícerové brownies

Cícerové brownies
bez lepkubez mlieka

Že nemáte radi cícer? V tomto koláčiku ho nebudete cítiť, to vám garantujem. Je úplne bez múky, s minimom tuku a plný bielkovín. Testovala som ho na niekoľkých kamošoch a členoch rodiny a myslím, že obstál veľmi dobre. Určite vyskúšajte a ak sa obávate, čo na to vaši stravníci, zloženie prezraďte až potom, ako sa po týchto zdravých brownies zapráši. ;)

  • Čas varenia 35 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

400 g  uvarený cícer (alebo dobre prepláchnutý z konzervy)
100 g  trstinový cukor
1  vanilkový cukor
3 ks  vajce
2 PL  mandľová alebo kokosová múka
3 PL  mandľové alebo kešu maslo
3 PL  kokosový olej
4 PL  tuzemský rum
5 PL  holandské kakao
1,5 ČL  prášok do pečiva
 štipka soli

Postup prípravy

Zrejme nemáte poruke už uvarený cícer v mrazničke ako ja. V tom prípade si ho môžete uvariť tak, že ho večer vopred namočíte do vody a na druhý deň v novej vode uvaríte domäkka. Len teda treba na to myslieť skôr. Alebo použite zaváraný cícer v skle či v plechovke. Treba ho dobre opláchnuť od nálevu.

Cícer vymixujeme dohladka spolu s vajcami, rozpusteným kokosákom a orechovým maslom. V inej mise zmiešame práškové ingrediencie. Potom obe časti spojíme ručne metličkou. Kto má rád chuť rumu ako ja, pridá do masy aj tuzemák. Alebo pravým rum, no ten pre mňa nemá tú správnu arómu. :) To je všetko, koláčik je úplne bez lepku a bez mlieka.

Menšiu formu, prípadne tortovú, vyložíme papierom na pečenie, vylejeme cesto a urovnáme ho. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Do cesta môžeme pridať aj nasekanú čokoládu alebo oriešky či hrozienka. Ja som vrch potrela jahodovo-ríbezľovým džemom a poliala čokoládou rozpustenou nad parou s trochou kokosového oleja.

 

...

 

Ďalšie využitie vareného cíceru v sladkých jedlách je napríklad v týchto cookies alebo nepravom gaštanovom pyré.

2. 6. 2019 23:19

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty