Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Hydina

Lokše plnené pečienkami

Lokše plnené pečienkami
klasika

Je síce jar, ale my sme dostali chuť na takúto jesennú jarmočnú klasiku. Keďže sme mali lokše v mraziaku, celé to bolo hotové expresne rýchlo. Odporúčam aj vám narobiť si ich do zásoby, pobaliť po desiatich kusoch a vytiahnuť vždy, keď dostanete chuť. (OK, tak ich teda kúpte, ale aspoň domáce.)

Suroviny

 
LOKŠE
1 kg  zemiaky
300 g  hladká múka T650
 soľ
 
PLNKA
250 g  kuracie pečienky
1 ks  menšia cibuľa
2 plát  údená slaninka
1 ČL  masť
1 ks  vajce
20 g  maslo

Postup prípravy

Urobiť lokše nie je zložité, len prácne. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme, pomelieme alebo postrúhame. Pridáme štipku soli a múku. Množstvo v rozpise je orientačné, treba jej toľko, aby sa vytvorilo vláčne a trochu lepkavé cesto. Múky by však nemala byť viac ako tretina celkového množstva. Z cesta urobíme valček, z ktorého odkrajujeme kolieska a tvarujeme placky. Pečieme ich z oboch strán buď na panvici bez oleja, alebo priamo na platničke, nasucho. Hotové potrieme olejom alebo rozpustenou masťou a cesnakom.

Tí, čo majú lokše hotové, začínajú čítať až v tomto bode. :)

Cibuľu nakrájame a osmažíme na masti (môže byť aj olej). Pridáme umyté nakrájané pečienky a slaninku. Restujeme, kým nie sú hotové. Do panvice vyklopíme vajce, chvíľu miešame, osolíme a môžeme dochutiť petržlenovou vňaťkou. Necháme vychladnúť a rozmixujeme. Na zjemnenie môžeme vmiešať kúsok masla. Natierame na lokše, ale pokojne aj na chlieb, namiesto paštéty. 

Rozpis je pre dve osoby na jedno "použitie", ale nebojte sa urobiť dvojnásobné množstvo z pol kila pečienok. Veď ono sa to zje. :)

29. 4. 2014 21:37

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Lenka | 30. 4. 2014 12:15

Mňam, takéto lokše milujem. smile


Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty