Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Ratatouille

Ratatouille
bez cukrubez lepkubez mliekavegan

Toto jedlo som poznala ešte predtým, ako som prvýkrát videla vydarený animák o potkanovi, ktorého baví varenie. :) Ak ste film Ratatouille - dobrú chuť! nevideli, odporúčam. Rovnako aj toto francúzske jedlo. Ja si ho dám len tak, s kúskom bagety a pohárom vína. Moja polovička si k tomu ešte určite ugriluje mäsko. Hlavne, že si obaja prídeme na svoje. :)

  • Čas prípravy 20 minút
  • Čas varenia 40 minút 200°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

1 ks  baklažán
1 ks  cukina
3 ks  rajčina
1 ks  cibuľa
1 ks  červená paprika
1 ks  zelená alebo žltá paprika
2 strúč.  cesnak
200 g  drvené paradajky
1 dcl  suché biele víno
 soľ
 mleté čierne korenie
 olivový olej
 oregano
 provensálske korenie

Postup prípravy

Môžeme to urobiť aj tak, že všetku zeleninu orestujeme na cibuli a cesnaku, potom pridáme drvené rajčiny, víno a koreniny. Originál by sa to malo dusiť všetko zvlášť, ale som zvedavá, kto by umýval riad. Mne sa najviac páči verzia z rozprávky - všetko pekne poukladané a zapečené.

Prvý krok je olúpať a nakrájať baklažán na tenké kolieska. Ak sú veľké, predelíme ich na polovicu. Posolíme a necháme chvíľu "vypotiť", aby sa zbavil horkosti. Potom osušíme papierovým obrúskom. Nakrájame aj cukinu, tú nemusíme lúpať, a paradajky. Papriky zbavíme jadrovníkov a nakrájame na pásiky. Zapekaciu formu vymastíme olejom a vylejeme drvené paradjky. Osolíme, okorením, posypeme sušeným oreganom, provensálskym korením alebo tymianom.

Na paradajkovú vrstvu príde krátko osmažená cibuľka s cesnakom. Na to začneme dookola ukladať na striedačku kolieska baklažánu, cukiny, paradjky a pásik papriky. Ukladáme a ukladáme. Keď už zaplníme formu a niečo ostane, nič to. Treba to niekam popchať tak, aby sa nenaručil vizuálny zeleno-červený efekt. :) Nakoniec ešte posolíme, posypeme korením a polejeme vínom.

Prikryjeme papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry. Podávame teplé alebo studené. Bon Appétit!

5. 5. 2014 22:01

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty