Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Rebarborový crumble
Crumble je po anglicky mrviť sa a tento dezert nie je nič iné, len ovocie s chrumkavou voňavou mrveničkou. Najlepšie je, že si ho môžete urobiť prakticky z akéhokoľvek sezónneho ovocia. My sme zvolili kyselkavú verziu s jablkami a aktuálnou rebarborou.
- 30 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
5 ks | stonka rebarbory |
2 ks | jablko |
škorica/ škoricový cukor | |
2 ks | vanilkový cukor |
1-3 PL | trstinový cukor |
šťava z 1 ks limetky | |
80 g | hladká múka |
60 g | krupicový cukor |
40 g | maslo |
štipka škorice | |
2 PL | mandľové lupienky |
Postup prípravy
Z rebarbory odrežieme konce a ošúpeme ju. Spolu s očistenými jablkami nakrájame na kúsky a hodíme do kastróla. Pridáme kúsok celej škorice alebo škoricový cukor, vanilkový cukor a ešte dosladíme trstinovým. Pokvapkáme šťavou z limetky alebo pomaranča, pomiešame a prikryté dusíme na slabom ohni asi desať minút.
V miske zatiaľ zmiešame maslo, cukor, múku a štipku škorice. Poriadne pomrvíme medzi prstami, až vznikne sypká posýpka. Premiešame s mandľovými lupienkami. Hotové ovocie vylejeme do zapekacej formy. Povrch rovnomerne posypeme a dáme zapiecť do vyhriatej rúry do zlatista. Horúce alebo studené, obe verzie sú super. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk