Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Rebarborový crumble

Rebarborový crumble

Crumble je po anglicky mrviť sa a tento dezert nie je nič iné, len ovocie s chrumkavou voňavou mrveničkou. Najlepšie je, že si ho môžete urobiť prakticky z akéhokoľvek sezónneho ovocia. My sme zvolili kyselkavú verziu s jablkami a aktuálnou rebarborou.

  • Čas varenia 30 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

5 ks  stonka rebarbory
2 ks  jablko
 škorica/ škoricový cukor
2 ks  vanilkový cukor
1-3 PL  trstinový cukor
 šťava z 1 ks limetky
80 g  hladká múka
60 g  krupicový cukor
40 g  maslo
 štipka škorice
2 PL  mandľové lupienky

Postup prípravy

Z rebarbory odrežieme konce a ošúpeme ju. Spolu s očistenými jablkami nakrájame na kúsky a hodíme do kastróla. Pridáme kúsok celej škorice alebo škoricový cukor, vanilkový cukor a ešte dosladíme trstinovým. Pokvapkáme šťavou z limetky alebo pomaranča, pomiešame a prikryté dusíme na slabom ohni asi desať minút.

V miske zatiaľ zmiešame maslo, cukor, múku a štipku škorice. Poriadne pomrvíme medzi prstami, až vznikne sypká posýpka. Premiešame s mandľovými lupienkami. Hotové ovocie vylejeme do zapekacej formy. Povrch rovnomerne posypeme a dáme zapiecť do vyhriatej rúry do zlatista. Horúce alebo studené, obe verzie sú super. :)

17. 5. 2014 11:56

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty