Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Srnčie ragú s domácimi kroketami

Srnčie ragú s domácimi kroketami

Aj vám sa už stalo, že ste od niekoho dostali kus diviny? Nám hej a nejako sme nevedeli, čo s tým. Našťastie, receptov je všade plno a tak stačí intuitívne vybrať ten naj a prispôsobiť si ho podľa seba. Aby sa nepovedalo, recept sme doplnili vynikajúcimi domácimi kroketami, ktoré sa hodia asi ku každému jedlu so šťavou alebo omáčkou. A dajú sa aj zamraziť, takže stačí len vytiahnuť, vypražiť a jesť. :)

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť stredná obtiažnosť

Suroviny

500 g  srnčie mäso
70 g  mrkva
70 g  zeler
1 ks  cibuľa
1 PL  paradajkový pretlak
 vetvička rozmarínu
 nové korenie
 bobkový list
 petržlenová vňať
1,5 dcl  suché červené víno
 vývar/ voda
 zavárané brusnice
 citrón na ozdobu
 
KROKETY
500 g  zemiaky
3-4 PL  hrubá múka
1 ks  žĺtok
1/2 ČL  soľ
 olej na vyprážanie

Postup prípravy

Mäso nakrájame na asi centimetrové kocky alebo rezančeky. Pridáme koreniny, zalejeme červeným vínom, dáme do misky a prikryté fóliou marinujeme do ďalšieho dňa. Víno potom zlejeme, koreniny vyberieme a mäso osušíme. 

V kastróli rozohrejeme olej a mäso zo všetkých strán opečieme, aby sa zatiahlo. Opatrne, aby vlákna neostali prichytené na dne. Keď už je mäso stmavnuté, vyberieme ho a v tom istom hrnci opečieme kocky zeleniny. Pridáme nakrájanú cibuľu, osolíme a miešame, kým nezhnedne. Pridáme paradajkový pretlak. Stíšime oheň, prisypeme mäso, odložené víno a dolejeme vývarom alebo vodou tak, aby bolo mäso ponorené. Dusíme asi pol hodinu, pred podávaním vyskúšame, či je už mäsko mäkké. Podľa potreby ešte dochutíme. Podávame s brusnicami a kroketami, ktoré si urobíme takto:

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a prelisujeme alebo pomelieme. Zmiešame so soľou, žĺtkom a múkou. Ak je cesto príliš riedke, pridáme viac múky. Vypracujeme tuhšie cesto, vyvaľkáme asi centimeter hrubý plát a vykrajujeme napríklad kolieska. Ak ste zamilovaní a chce sa vám, tak pokojne aj srdiečka. :) Vyprážame v rozpálenom oleji a obrúskom odsajeme prebytočnú mastnotu. Toť vše. :)

18. 5. 2014 19:11

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty