Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Hovädzie mäso a divina

Srnčie ragú s domácimi kroketami

Srnčie ragú s domácimi kroketami

Aj vám sa už stalo, že ste od niekoho dostali kus diviny? Nám hej a nejako sme nevedeli, čo s tým. Našťastie, receptov je všade plno a tak stačí intuitívne vybrať ten naj a prispôsobiť si ho podľa seba. Aby sa nepovedalo, recept sme doplnili vynikajúcimi domácimi kroketami, ktoré sa hodia asi ku každému jedlu so šťavou alebo omáčkou. A dajú sa aj zamraziť, takže stačí len vytiahnuť, vypražiť a jesť. :)

Postup prípravy

Mäso nakrájame na asi centimetrové kocky alebo rezančeky. Pridáme koreniny, zalejeme červeným vínom, dáme do misky a prikryté fóliou marinujeme do ďalšieho dňa. Víno potom zlejeme, koreniny vyberieme a mäso osušíme. 

V kastróli rozohrejeme olej a mäso zo všetkých strán opečieme, aby sa zatiahlo. Opatrne, aby vlákna neostali prichytené na dne. Keď už je mäso stmavnuté, vyberieme ho a v tom istom hrnci opečieme kocky zeleniny. Pridáme nakrájanú cibuľu, osolíme a miešame, kým nezhnedne. Pridáme paradajkový pretlak. Stíšime oheň, prisypeme mäso, odložené víno a dolejeme vývarom alebo vodou tak, aby bolo mäso ponorené. Dusíme asi pol hodinu, pred podávaním vyskúšame, či je už mäsko mäkké. Podľa potreby ešte dochutíme. Podávame s brusnicami a kroketami, ktoré si urobíme takto:

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a prelisujeme alebo pomelieme. Zmiešame so soľou, žĺtkom a múkou. Ak je cesto príliš riedke, pridáme viac múky. Vypracujeme tuhšie cesto, vyvaľkáme asi centimeter hrubý plát a vykrajujeme napríklad kolieska. Ak ste zamilovaní a chce sa vám, tak pokojne aj srdiečka. :) Vyprážame v rozpálenom oleji a obrúskom odsajeme prebytočnú mastnotu. Toť vše. :)

18. 5. 2014 19:11

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty