Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Hráškový krém
Nedávno som bola na pracovnej večeri v dobrej reštaurácii. Ako predjedlo podávali hráškový krém a bol to chuťový orgazmus. Netuším, čo všetko doňho okrem hrášku dali, rozhodla som sa improvizovať. Môj výtvor síce ten z reštaurácie pripomínal len vzdialene, ale aj tak bol prudko jedlý. Aspoň tak skonštatoval môj drahý. "Môžeš sa vydávať, miláčik. Za vegetariána," nezabudol ma podpichnúť. OK, tak najbližšie varím mäso. :D
- 2 porcie
- 12 minút
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
0,5 l | vývar (voda + bujón) |
450 g | mrazený alebo čerstvý hrášok |
2 ks | mladá cibuľka |
maslo | |
soľ | |
mäta | |
smotana |
Postup prípravy
Na masle opražíme cibuľku, po chvíli pridáme hrášok a krátko restujeme. Zalejeme vývarom, resp. vodou s bujónom, prikryjeme a varíme. Hrášok by mal byť mäkký, ale ešte zelený, aby mala polievka peknú farbu. Takže to radšej nepreháňame. Podľa chuti osolíme a pridáme pár lítskov mäty, ktorá dodá polievke zaujímavý chuťový podtón. Rozmixujeme. Hrachové šupky len tak niečo nerozhodí, preto ak chceme mať krém úplne hladký, treba ho prepasírovať cez sitko. Ak sa nám zdá polievka príliš hustá, zriedime. Nakoniec zjemníme smotanou, lyžicou mascarpone alebo rozdrobenou mozzarelou... Prípadne ničím, aspoň bude zelenší. :) Podávame s opečeným chlebíkom.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk