Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Lemongrass-kokosový tart so snehom

Lemongrass-kokosový tart so snehom
tart

Chrumkavé krehké cesto s kokosom, svieža pudingová náplň s príchuťou citrónovej trávy a citrónu plus nadýchané obláčiky snehu na vrchu. Tento tart vás 100% dostane.

  • Čas varenia 25 minút 170°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 
NA KORPUS
170 g  hladkej múky
30 g  strúhaného kokosu
60 g  práškového cukru
175 g  studeného masla
2  žĺtky
 štipka soli
 
NA PLNKU
250 ml  plnotučného mlieka
250 ml  kokosového mlieka z plechovky (premiešaná hustá aj riedka časť spolu)
1 bal.  Premium puding Lemongrass Dr. Oetker
3-4 PL  cukru
4 PL  citrónovej šťavy
1 ČL  strúhanej čerstvej citrónovej kôry
¼ ČL  čerstvého zázvoru nastrúhaného najemno
1  žĺtok
+ 1 PL  ríbezľový džem
 
NA SNEH
3  bielky
40 g  kryštálového cukru

Postup prípravy

Na cesto zmiešame zo sypkých surovín a masla nakrájaného na kocky mrveničku. Pridáme žĺtky a vypracujeme krehké cesto. Zabalíme a na niekoľko hodín šupneme do chladničky. Potom ho vyberieme, rozvaľkáme na kruh väčší ako forma, v ktorej budeme koláč piecť. Ja som použila tartovú formu s odnímateľným dnom s priemerom 24 cm. (Cesto vyjde aj na väčšiu formu, len náplne bude treba v tom prípade viac.) Cestom vyložíme formu, pritlačíme a okraje zrežeme. (Prebytočné cesto môžeme odložiť do mrazničky a neskôr použiť na sušienky.) Dáme do chladničky a vyhrejeme si rúru na 170°.



Pred pečením cesto popicháme vidličkou, položíme kus pečiaceho papiera a zaťažíme fazuľou alebo ryžou. Po 25 minútach by malo byť upečené. Ak by sa okraje pripekali, prikryjeme ich alobalom. Hotový zlatistý korpus necháme vychladnúť.
V mlieku a kokosovom mlieku uvaríme puding podľa návodu, pridáme doň aj citrónovú šťavu, kôru a môžeme aj zázvor, ale nie je to nutné. Počas varenia odoberieme trochu teplého mlieka, rozmiešame v ňom žĺtok a vrátime do hrnca. Po uvarení necháme za stáleho miešania trochu vychladnúť.
Na korpus natrieme džem, zalejeme pudingovým krémom, urovnáme a dáme vychladiť.

Bielky dáme do misy spolu s cukrom a nad parou šľaháme metličkou, kým sa cukor nerozpustí a zmes nezhustne. Na záver preložíme do šľahača a ešte došľaháme na sneh tak, aby robil špičky. Preložíme do cukrárskeho vrecka, nazdobíme a môžeme opáliť flambovacou pištoľou. Ak nemáte, sneh sa dá konzumovať aj bez opálenia plameňom.

29. 11. 2021 19:05

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty