Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Nátierka z olomouckých syrečkov
Olomoucké syrečky som prvý raz ochutnala až nedávno, mala som predsudky voči ich aróme, ale úplne zbytočne. Ak ste zvyknutí jedávať nivu, kozí syr a pod., toto je podľa mňa pohoda. A hlavne, olomoucké syrečky majú málo tuku, veľa bielkovín aj vápnika. Sú síce dosť slané, ale práve preto sa skvele hodia do rôznych nátierok. Samozrejme, netreba ich nízkotučnosť "zabiť" maslom či majonézou. Ja som zvolila kombináciu s ricottou a dobre som urobila. Nátierka je chutná, chuťovo vyvážená a vhodná aj vtedy, keď si strážite kalórie.
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 bal. | olomockých syrečkov |
100 g | ricotty |
3 PL | kefíru |
kúsok červenej cibule | |
1 strúčik cesnaku | |
1/4 ČL | mletej papriky |
štipka mletej rasce | |
pár kvapiek citrónovej šťavy |
Postup prípravy
Všetky suroviny spolu rozmágame vidličkou, malo by to ísť. Ak nemáte kefír, môže byť aj biely jogurt alebo pivo. Soliť netreba, pridáme len najemno nasekanú červenú cibuľku (kúsok), prípadne jarnú cibuľku alebo šalotku.
Už v tejto fáze je to celkom chutné, ja som však pokračovala ďalej a pridala prelisovaný strúčik cesnaku, trochu mletej sladkej papriky, štipku mletej rasce a dochutila som citrónovou šťavou. S chlebíkom či hriankou, zeleninou a prípadne aj pohárom vína alebo pivka je to dobrota.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk