Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Recepty
Nátierka z čiernej šošovice
Čiernu šošovicu Beluga máme veľmi radi napríklad v šalátoch. Teraz som z nej skúsila pripraviť nátierku v kombinácii so sušenými paradajkami v oleji. Je veľmi jednoduchá a chutí skvelo.
Halloweensky puding s jedlou hlinou
Tipov na halloweensky, jemne strašidelný dezert nie je nikdy dosť, hlavne ak je jednoduchý a vhodný na párty. Tento môj dokonca nie je ani morbídny - žiadne krváky či duchariny. Len zopár šťavnatých červíkov. ;)
Čokoládová kefírová bábovka s gaštanovým pyré
Túto bábovku som mala v hlave už dlhšie, pretože čokoláda a gaštanové pyré plus jemný akcent rumu sa vyslovene hodia do sychravého jesenného počasia. Baví ma kyselkavá chuť kefíru v pozadí aj celé kúsky čokolády, ktoré sem-tam v bábovke zachrumkajú.
Hruškovo-čokoládový koláč
Kombinácia hrušiek a čokolády je jedna z nesmrteľných, v tomto koláči sa k nej navyše pridáva podtón kardamómu, ktorý ak nemáte alebo vám nesedí, môžete nahradiť napríklad perníkovým korením. Koláčik chutí aj vyzerá skvelo a je pritom nenáročný na prípravu. Netreba nič vopred predpekať, variť ani šľahať. Kto si prosí recept? ;)
Zemiakové gule plnené údeným tofu
Gule zo zemiakového cesta plnené údeným mäsom možno niektorí poznáte pod názvom gemerské gule. Ja som ich jedla len raz, v kolibe v Zázrivej a volali ich tam Jánošíkove gule. Po všetkých haluškách a pirohoch to bola vítaná zmena. Nedávno som na ne dostala chuť, ale keďže sa snažím variť menej mäsa a v chladničke práve na svoju šancu čakalo údené tofu pár dní pred koncom spotreby, nebolo o čom.
Slivkovo-hroznový páj
Slivky a modré hrozno som v koláčiku spojila prvýkrát, pritom je to ovocie, ktoré má podobnú farbu a v našej záhrade dozrieva plus-mínus rovnako. Niečo mi hovorilo, že to bude spolu fungovať skvelo a nemýlila som sa. :) A keďže som si pôvodne na koláč pripravila oveľa väčšiu dávku ovocia, časť skončila v chutnom slivkovo-hroznovom džeme.
Mojito sirup
Stačí ho zarobiť s vodou a dostanete limonádu, ktorá vás v lete osvieži ako žiadna iná! Mojito je môj miešaný drink č. 1 už odjakživa a vôbec, kombinácia mäty a limetky, podtrhnutá trstinovým cukrom, je dokonalá.
Cuketové lievance bez cukru
Cuketové koláče určite všetci poznáte, ale skúšali ste už cuketové lievance? Táto zelenina má v sebe dosť vody, preto inú tekutinu už netreba. Do cesta som použila aj banán, ktorý ho spevní a hlavne osladí, takže lievance sú bez pridaného cukru. Výsledok? Lievance sú jemné, nadýchané a vôbec nie mokré. Asi nemusím prízvukovať, že cuketu v nich necítiť. ;)
Nepečený mangový cheesecake
Ak si chcete dopriať tento parádny letný cheesecake, nemusíte zapínať rúru a potiť sa ešte viac, ako je v aktuálnych horúčavách nutné. Nemusíte dokonca ani nič variť, ak nerátam vodu na rozpustenie čokolády. Len pár surovín, chvíľka miešania, mixovania a svieži dezert je na svete.
Studená uhorková polievka
Uhorka je u nás doma zelenina č. 1, hlavne u najmladších stravníčok. :) A táto netradičná uhorková polievka bola len otázkou času, keďže všetko potrebné máme. Okrem domácich uhoriek aj mladý cesnak, kôpor a vlastný kefír.
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk