Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Recepty
Parmezánové rožteky s prosciuttom
Vianoce sa už skončili, ale návštevy k nám chodia stále. Viem, že by stačilo nasypať do misky čipsy, ale takéto pečené slanosti sú lepšie, plus aj sa z nich dá aspoň trošičku najesť. A nie je to nič zložité. Toto je moja obmena klasiky.
Ananásová koža
Možno ste už počuli o ovocnej koži - skvelom spôsobe, ako si vyrobiť prírodnú sladkosť a zároveň spotrebovať množstvo sezónneho ovocia. Ja som si naň spomenula pri pohľade na krásny, veľký a akurát zrelý ananás, na ktorý nikto nemal chuť a bolo ho treba spapať, kým zhnije. S malou dušičkou som sa pustila do prípravy kože a čuduj sa svete, je to bomba! Ešte treba vychytať nejaké muchy, ale podstatné je, že viem, ako na to, a že to funguje. ;)
Kuracie karí s ananásom
Milujem moje karí, ktoré možno nie je pravé, ale našim chuťovým bunkám vyhovuje dokonale. Robievam ho často a už sa mi podarilo vyladiť všetko tak, že nie je ničoho málo ani veľa. Základ je okrem mäsa (alebo cukety, karfiolu, šošovice, cíceru atď.) paradajkový pretlak, kokosové mlieko a koreniny. Bez nich to nejde a improvizovať sa nedá. :) Keďže mi ostal z vianočnej ovocnej misy ešte kusisko ananásu, zakomponovala som ho do karí a pridala som aj čerstvý zázvor, ktorý sme mali doma. K tomu ryžové rezance, neviem, či sa to tak jedáva alebo hodí, ale nám to tak spolu veľmi chutí.
"Marlenka" guľky
Originály sú na mňa príliš presladené, ale tieto sú akurát a chutia každému. Recept, ktorý koloval po internete, ma tieto Vianoce zachránil, keď som popri malej a sťahovaniu nestíhala nič "zákuskoidné". Pomenila som len množstvá surovín. Sú hotové bleskovo, lebo len zmiešate suroviny dokopy a salko netreba ani variť! A čo je ešte viac super, medové pláty môžete sčasti alebo aj úplne nahradiť medovníkmi, ktoré vám ostali z Vianoc a už ich nikto veľmi neje. A získate nový dezert na Silvestra. ;)
Mäkké medovníčky s orechmi
Ktosi múdry raz povedal, že medovníky majú byť mäkké a odvtedy sa všetky gazdinky ženú za receptami, čo to sľubujú. :) Pritom, ja mám vlastne rada aj mierne tvrdkavé medovníky :D. Ale OK, treba sledovať trendy a tak som si tento rok predsavzala, že tomu prídem na kĺb...
Kokosovo-kakaové sušienky
Naši si zvyknú kupovať také tie keksíčky v škatuli ku káve alebo pre nečakané návštevy. Sú dobré, o to pokoj, ale len kým neochutnáte tieto homemade sušienky, známe ako koka. :) Potvrdia vám, že kokos a čokoláda či kakao sú skvelá dvojka a iné už nebudete chcieť.
Mandľové sušienky bez múky
Mám doma kilové vrece lúpaných mandlí, takže som hľadala nejaký fajný recept, v ktorom by som časť z nich zužitkovala. Najlepšie bez múky. Na tomto recepte na tradičné sicílske koláčiky sa mi páčilo, že je jednoduchý, stačí zmiešať tri ingrediencie.
Čokoládovo-perníkové crinkles
Že ste o nich ešte nepočuli? Nič si z toho nerobte, donedávna ani ja, a zrazu boli všade! Tomu krásne popraskanému vzhľadu sa jednoducho nedalo odolať, a tak som sa do nich pustila. Celkom úspešne a mám pre vás aj niekoľko postrehov. ;)
Eintopf z kuracích stehien a batatov
Variť pre dve osoby, rýchlo a jednoducho? Eintopf, čiže jedlo v jednom hrnci, je presne z tejto kategórie... Tento obed som zvládla zbúchať s lezúňom za zadkom, i keď nájsť si čas na jedenie už bol väčší problém. :D Každopádne je to dobrota!
Tekvicový hummus s rozmarínom
U nás doma jem hummus iba ja, ale o to viac si to užívam. A polovicu dávky dám do mrazničky, takže na ďalší raz to mám bez roboty. Aj keď tej zas toľko nie je... Ani tento tekvicový, šmrncnutý vôňou a chuťou rozmarína a pomaranča, nie je zložitý a príjemne vás prekvapí. ;)
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk