Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Recepty

Gaštanové jazýčky

Gaštanové jazýčky

Raz som si jazýček dala v cukrárni a bola som neskutočne vytočené. Korpus bol samá piškóta, šľahačky síce kopec, ale rastlinnej, a okolo gaštanov to ani len nešlo. Odvtedy si dávam pozor. A keďže som sa minule nudila, takým tým spôsobom, že mám kopec roboty, ale chcem robiť niečo, čo nemusím, spravila som echt poctivé domáce jazýčky. A veruže sme sa aj oblizovali. (Jasné, že som z nich rozdala, čo si o mne myslíte? :) )

Pečené gaštany
bez lepkubez mliekaveganklasika

Pečené gaštany

Ich chuť a vôňa k jeseni jednoducho patria. Môžete si ich kúpiť v meste už hotové, v papierovom vrecúšku. Ale ešte lepšie budú chutiť, ak si ich najskôr poctivo nazbierate, potom narežete a upečiete. Ak by ste nevedeli, ako na to, tu je postup v skratke. :)

Morčacie prsia plnené hermelínom a hroznom

Morčacie prsia plnené hermelínom a hroznom

Kombinácia, ktorá nikdy nesklame a na toto jesenné obdobie sa hodí úplne super. Môžete naplniť aj kuracie prsia, ale my sme mali morčacie, dokonca z domáceho chovu. Takže takto som sa s nimi porátala. :)

Bryndzové pirohy zo zemiakového cesta
klasika

Bryndzové pirohy zo zemiakového cesta

Nie sú pirohy ako pirohy a tieto sú echt zemiakové! Presne takéto robí moja maminka a nedám na ne dopustiť. Základ je, aby množstvo múky tvorilo maximálne polovicu, ideálne len tretinu množstva zemiakov. A ako docielite, aby zemiaky "nepojedli" toľko múky? Treba ich nechať dostatočne dlho odstáť, ideálne cez noc. ;)

Krém z pečenej cukety s mätou
bez lepku

Krém z pečenej cukety s mätou

Opäť raz dôkaz, že keď chcete dokonalý krém, zeleninu nevarte, ale pečte. Potom už treba len pár doplnkových ingrediencií a tyčový mixér. Nech žije sezóna polievok! (Celý rok ich nemusím mať, ale na jeseň sa mi vyslovene žiadajú.)

Koláč s modrým hroznom

Koláč s modrým hroznom

Drahý pochádza z vinohradníckej dedinky a aj jeho rodičia majú vinohrad a dorábajú si vínko. Milujem oberačky! Tento rok je už za nami a vo viniči len kde tu svietia strapce hrozna, ktoré tam zámerne nechali na jedenie. Už sú úplne sladučké a keďže jesť za surova ich nestíhame, hľadala som recept na nejaký dobrý koláč. Našla som tento od Jamieho Olivera a je to pecka! <3

Farmárska frittata

Farmárska frittata

Omeleta s varenými zemiakmi fungovala u nás vždy ako záchrana, keď bolo treba bleskovo poriešiť obed. No a frittata je vlastne niečo podobné, len všetko v jednom. Ako hovorí môj mangel - omeleta skrížená s francúzskymi zemiakmi. A to nemôže byť zlé. :)

Jesenné tekvicové lievance
lievance

Jesenné tekvicové lievance

Tekvica hokkaido je úplne mega surovina a dá sa z nej pripraviť množstvo jedál. Ak si ju upečiete do mäkka, očistíte a rozmixujete na pyré, dá sa primiešať takmer do všetkého. Takže keď mi z varenia príkrmov pre malú ostane nejaký ten kusisko tekvice, hneď viem, ako ju využiť. Napríklad včera som dostala chuť na raňajky hodné sociálnych sietí, rozumej tieto žltučké, voňavé, nadýchané lievance. ;)

Zeleninové hranolčeky s bryndzovým dipom
bez lepku

Zeleninové hranolčeky s bryndzovým dipom

Toto je presne ľahký jesenný obed podľa môjho gusta! Krásne farebný a sladká chuť pečenej tekvice, mrkvy a paštrnáku sa perfektne dopĺňa so slankastou bryndzou. A je to ešte aj zdravé a OK aj z hľadiska línie, čo sa mi po víkende plnom lokší, štrúdlí, pečeného mäska a iných lakociniek na vinobraní mimoriadne hodí. :)

Čokoládovo-lieskové cookies s vločkami
cookies

Čokoládovo-lieskové cookies s vločkami

Pri malom dieťati a nedostatku spánku človek stále potrebuje dopĺňať energiu. Najlepšie niečím sladkým. :) A aby som len nevyjedala kupované keksíky, konečne som sa dokopala k upečeniu vlastných. Tieto "kukísky" chuťou pripomínajú ferrero rocher a vydržia vám v uzavretej nádobe dlhé týždne. Za predpokladu, že si ich budete šetriť, napríklad pre návštevy.

« späť | 1 .. 43 44 45 46 47 48 49 50 51 .. 82 | ďalej »

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty