Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Recepty

Kuracie karí s fazuľkami a sezamom
bez lepkubez mlieka

Kuracie karí s fazuľkami a sezamom

Opäť som sa raz zahrala na "šanoblivú" gazdinku a rozhodla som sa prevetrať mraziak. Pre naše polročné bejby totiž chystám zásoby mrazeného ovocka, mäska atď., a tak je miesto v ňom viac ako želané. Na toto jedlo sa mi úspešne podarilo minúť kuracie prsia a dva sáčiky luskov, ktoré som už dlhšie prekladala sprava doľava a späť. A že aká delikateska vznikla! :)

Plnená paprika de luxe

Plnená paprika de luxe

Aj jedlá, ktoré bývali postrachom školskej jedálne sa dajú spraviť chutne, ak sú robené poctivo. V prípade plnenej papriky to znamená hlavne kvalitnú omáčku - pekne červenú a rajčinovú, nie hnedú z malej konzervy pretlaku a s kopou zápražky. Ja mleté bravčové nemusím, takže aj plnenú papriku robím z vlastnoručne pomletého pekného kusu hovädzieho mäska (ale zase nie sviečkovica :P). A nevarím, ale pečiem ju v rúre. Je to podľa mňa chutnejšie a robí sa to samo. :)

Slivkové gule zo zemiakového cesta
klasika

Slivkové gule zo zemiakového cesta

Prisahám, že toto je už posledný slivkový recept tejto sezóny! :P Aj to som si ho odložila ešte z minulého týždňa, lebo slivky už pomaly, ale isto nie sú. :/ Našťastie tieto nenormálne dobré gule čakajú zamrazené na horšie časy.

Nepečený čoko koláč s černicovou omáčkou

Nepečený čoko koláč s černicovou omáčkou

Nebezpečne dobrá kombinácia a tá omáčka je jednoducho božská! Za černicami sme sa museli síce vybrať do dvadsať minút pešo vzdialeného vinohradu, tam zistiť, že sú z veľkej časti uschnuté, tie dobré obrať, (ošetriť si doškriabané nohy), umyť, (vydrhnúť si fialovo-čierne ruky), rozvariť, vymixovať, prepasírovať... Ale stálo to zato. :)

Slivkový páj

Slivkový páj

Páj, krajšie napísané pie, je názov pre tradičný americký šťavnatý megaovocný koláč z krehkého cesta. Najčastejšie sa asi robieva jablkový, ale nenapadá mi ovocie, z ktorého by sa nedal spraviť. A zo sliviek, doťuknutý škoricou, je doslova mega! :)

Salsa z čerstvých paradajok
bez cukrubez lepkubez mliekavegan

Salsa z čerstvých paradajok

Zamladi som isté obdobie namiesto večere jedla len nachos s paradajkovou salsou. :D A doteraz to mám veľmi rada. Len škoda, že kupované salsy majú bližšie ku kečupu ako k paradajkám a aj z nedávneho testovania v Apetite vysvitlo, že spomedzi kupovaných väčšina ani len nešla okolo Mexika. Pritom nie je vôbec zložité urobiť si nejakú tú omáčku doma a hlavne teraz, v "lečovej" sezóne.

Baklažánové kolieska so syrom a paradajkou
bez lepku

Baklažánové kolieska so syrom a paradajkou

Rajčinami sa to okolo nás len tak hemží, preto stále vymýšľam nové kombinácie a spôsoby, ako ich spotrebovať tak, aby sa nám to nezunovalo. Táto kombinácia s baklažánom je super ako samostatné jedlo, napríklad ľahká večera, alebo ako príloha k mäsu. Podľa toho zvoľte aj množstvo syra. (Inak jasné, že platí, čím viac, tým lepšie! ;) )

Slivkové gule z tvarohového cesta

Slivkové gule z tvarohového cesta

Keď sa vám nechce babrať so zemiakovým cestom a máte nenormálnu chuť na slivkové gule, toto tvarohové je hotové doslova expresne. A ešte je aj celkom fit, keďže doň ide minimum múky a skoro samý tvaroh. (Aj keď v prípade guliek je o kalóriách zbytočné hovoriť - bez kopy maku, strúhanky a masla to nie je ono!) :)

Rýchly broskyňový koláč

Rýchly broskyňový koláč

Krása tohto koláča je v jeho rustikálnosti - prosto len uložíte broskyne, zahnete cesto a dáte na plech - netreba ani formu. Sladké maslové cesto, k tomu šťavnaté broskyne doplnené orechmi... bude problém nezjesť ho ešte teplý. ;)

Šalát s grilovanou broskyňou a mozzarellou

Šalát s grilovanou broskyňou a mozzarellou

V takomto teple stačí na obed alebo večeru aj šalát. Baví ma vymýšľať a skúšať nové kombinácie, aj keď ku gréckemu či caprese sa vždy rada vraciam. Tentoraz som využila broskyňu, keďže je sezóna a doma ich máme až-až. Chutilo veľmi. :)

« späť | 1 .. 44 45 46 47 48 49 50 51 52 .. 82 | ďalej »

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty