Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Recepty

Dezerty

Gaštanový cheesecake s čokoládou

Gaštanový cheesecake s čokoládou
cheesecake

Ak mám niečo rada aspoň sčasti tak ako mak, tak je to gaštanové pyré. Milujem tú chuť s jemne rumovým nádychom a ak sa dá, robievam si domáce. Už dlhšie som mala v pláne zakomponovať ho do čískejku a teraz, na Deň matiek, prišiel ten správny čas.

DezertyRaňajky

Bazové lievance

Bazové lievance

Milujem chuť a vôňu bazy a každý rok si nájdem čas aj na bazový sirup. Ale už dlhšie som chcela uvariť niečo, v čom by som použila aj kvety. Tie sa, ako vieme, zvyknú vysmážať v cestíčku, takže aj do lievancov sa skvele hodia. K tomu ricottový krém s bazovým sirupom a trochu jahodového džemu... Dokonalé májové raňajky. <3

Polievky

Krém z bielej špargle

Krém z bielej špargle

Špargľu nemusím mať celý rok, ale vždy v sezóne si ju rada doprajem. Nielenže má zaujímavú chuť, ale je veľmi zdravá a považuje sa dokonca za elixír mladosti, čo sa teda dosť zíde. :D Osobne mám radšej zelenú, ale z nej zas takýto lahodný krém nedosiahnete. S plátkom prosciutta opečeného dochrumkava, alebo strateným vajíčkom, je to dokonalosť sama. ;)

Dezerty

Sezamové raw guľky

Sezamové raw guľky
rawvegan

Už som sa naučila, že s chuťou na sladké sa neoplatí bojovať, lebo ak nie je uspokojená, akurát zjete kopec iných vecí a nakoniec to aj tak nevydržíte. Takže si denne ordinujem zdravé sladkosti k popoludňajšej káve a svet je hneď krajší. :) Tieto raw energy balls sa dajú robiť na milión verzií. Dnes som skúsila namiesto orechového masla použiť sezamovú pastu tahini, ktorú inak dávam len do hummusu. A zafungovalo to. :)

BezmäsitéŠaláty

Šalát tabouleh

Šalát tabouleh
bez mliekabez vajecvegan

Niekto sa v kuchyni inšpiruje chuťovými zážitkami z ciest či obľúbených reštaurácií, niekto zas maminou kuchyňou alebo receptmi v telke. Ja, samozrejme, tiež čerpám z týchto všetkých zdrojov, ale najviac ma inšpiruje, keď treba niečo urýchlene spotrebovať. Lebo vyhadzovať jedlo je u nás hriech. Takže keď sa nám petržlenová vňať v črepníku rozrástla tak, že by sme museli uvariť aspoň 10 litrov vývaru a 5 kíl nových zemiačikov (to sú jedlá, ktoré bez vňate nemôžu existovať), aby sme ju minuli, chcelo to iný plán. Nápad s petržlenovým pestom nakoniec prevalcovala chuť na libanonský šalát tabouleh. Minula som všetku vňať. A ešte by zniesol. Ale bol super! Chcete recept? ;)

Ryby

Pošírovaný pstruh s holandskou omáčkou

Pošírovaný pstruh s holandskou omáčkou

S mojím drahým sme oslávili výročie dňa, ktorý sme si stanovili ako začiatok nášho chodenia. Ono sa to presne určiť nedá a piatok 13-teho nám prišiel ako fajn dátum. Odvtedy už uplynulo 6 rokov, všeličo sa zmenilo, ale, našťastie, to podstatné ostalo. <3

Dezerty

Bezlepkový makový koláč s malinovou ricottou

Bezlepkový makový koláč s malinovou ricottou
bez lepku

Tento koláč nie je z mletého maku, ale z makovej múky. Dostala som ju do daru a ako správny makoholik som sa veľmi potešila. Zistila som však, že oproti maku má trošku inú, dajme tomu horkastú, chuť a že je chutnejšia, ak sa zmieša s nejakou inou múkou. Tu som k nej pridala mleté mandle a doplnila ricottou a malinami, ktoré už bolo treba minúť. Vznikol fakt výborný koláč, výživný, sýty a určite aj fit, ak nespucujete pol plechu, čo je v mojom prípade dosť problém. :D

Hydina

Morčacia roláda plnená medvedím cesnakom

Morčacia roláda plnená medvedím cesnakom

Morčacie prso je poriadny kus mäsa v celku, preto je úplne super na mäsové rolády. A má aj málo tuku, čo teraz pred letom padne celkom vhod. Medvedí cesnak som si priniesla z prechádzky, ktorej cieľom bolo uspať malú v káričke, ale nepodarilo sa. Tak aspoň že bol ten cesnak. :)

DezertyRaňajky

Pudingovo-tvarohový dezert s lesným ovocím

Pudingovo-tvarohový dezert s lesným ovocím
bez lepku

Sú nečakané situácie, kedy treba vyčarovať dezert čo najrýchlejšie a zo surovín, ktoré máte práve poruke. Poviete si, že veď lepšie ako drôtom do oka a nabudúce bude niečo sofistikovanejšie (a blogerky hodnejšie). A ono...to má väčší úspech ako hociktorý zložitý koláč. :D No nenaštvalo by vás to?? Ale žarty bokom, je to dobrota. :P

Hydina

Kuracia pečeň na jablkách a víne

Kuracia pečeň na jablkách a víne
bez mliekabez lepku

Kuracie pečienky sú lacná záležitosť, a pritom ich veľa ľudí zbožňuje. Jasné, restovaná či vyprážaná klasika nikdy neurazí, no skúste takúto menej tradičnú verziu so sladkými jablkami a hrozienkami a chrumkavými mandľami. Za pár korún máte hotové jedlo na úrovni. :)

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty