Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Bezmäsité
Domáce bazalkové pesto
Zo všetkých druhov pesta nám najviac chutí zelené bazalkové. A keďže si pestujeme vlastné bylinky, nie je nič ľahšie, ako hodiť do mixéra pár surovín a vyrobiť si ho na mieru. Aspoň vieme, čo doň dávame.
Pečená plnená zelenina
Jedlo, ktoré zasýti, zahreje a ocenia ho vegetariáni aj mäsožravci. Výhoda je, že naplniť môžete prakticky všetko - od zemiakov cez baklažán, cuketu až po šampiňóny či papriku. Pri každej zelenine je však postup trochu iný.
Frittata so šampiňónmi a cuketou
Do tejto talianskej omelety pečenej v rúre môžete okrem vajíčok pridať všetko, co dúm dal - od zemiakov cez fazuľu alebo cuketu a šampiňóny ako v našom prípade. My sme ju dnes mali na obed, lebo z vyfukovania vajíčok nám veľa ostalo a navyše je to skvelá variácia na pôstne, bezmäsité jedlo. A hlavná výhoda? Presne pre dvoch, hneď sme ju zjedli a žiadne zvyšky neostali. :)
Ryžový nákyp s marhuľovým sirupom
Dlhé roky som na otázku, aké je tvoje najobľúbenejšie jedlo, odpovedala: Ryžový nákyp! A najviac mi chutil ten zo školskej jedálne. Dodnes ho milujem, aj keď ho už nahradili dospeláckejšie jedlá, typu losos alebo karí. Včera som ho skúsila spraviť v zdravšej alternatíve a namiesto mlieka som dala ryžovo-mandľové. Rozdiel nebolo cítiť. Najlepším indikátorom je môj chlap, ktorý by ryžové mlieko nikdy nedal do úst, ale nákyp chválil. :)
Restované zemiaky so špenátom a šošovicou
Uvariť vegetariánsky obed alebo večeru u nás doma chce guráž a tiež zaručené kombinácie chutí. V opačnom prípade hrozí, že ho budem jesť sama tri dni a drahý si ugriluje klobásku. :) No táto zeleno-žltá večera ulahodila nám obom, navyše je ideálna na toto zimno-jarné obdobie.
Vanilková žemľovka s whisky
Dostala som fľašu Jacka Danielsa a k nej tento recept na nenormálne dobrú žemľovku. Nie je to klasika, akú si robievame na obed, ale skôr dezert, lebo stačí naozaj malý kúsok. A ak si k nej pripravíte vanilkový puding, chuťový orgazmus je zaručený. :)
Plnené šampiňóny a cuketa
Strašne dobrá večera, ktorá síce nie je úplne diétna, ale aspoň do seba dostanete dosť zeleniny. S pečivom či bez, hlavne s pohárom bieleho vínka, ktoré sa skvele hodí k slankavému pokrmu. Nedeľný večer nemáme radi, lebo víkend je až o päť dní, ale práve preto si ho treba spríjemniť. :)
Šošovicové karí
Ja a môj drahý sme sa nedávno vrátili z honeymoonu na Srí Lanke. Strávili sme ho cestovaním, chodením, fotením a ďalšími činnosťami, aké sa na svadobných cestách robia... :) V neposlednom rade aj jedením. Toto jedlo pod názvom dhal curry bolo na bufetových stoloch v hoteli nonstop. Strašne nám chutilo, ale museli sme mať k nemu kilo prílohy, lebo s čili veru nešetrili. Dnes som sa odhodlala uvariť ho u nás doma, s trošku prispôsobenými ingredienciami. A bola to jedna báseň! Určite skúste ako obmenu mäsa, stojí to zato a je to strašne easy.
Šampiňónový paprikáš
Je rýchlo hotový a veľmi chutný. Môj mäsožravec ho doslova zlupol a trikrát povedal, že to bolo super (počítala som). Takže dnešnou večerou som skórovala, hoci som ju prakticky stihla uvariť cez reklamu pri sledovaní telky. :)
Domáci špaldový chlebík
Tak som si povedala, že dosť bolo supermarketových dopekancov aj balených chlebov, v ktorých sú vraj neviditeľné zárodky plesní. Upečiem ja vlastný chlieb, veď to nemôže byť ťažké. A ani nebolo. :)
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk