Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bezmäsité

BezmäsitéChuťovky

Quiche s medvedím cesnakom

Quiche s medvedím cesnakom

Drahý opäť raz doniesol z prechádzky tašku medvedieho cesnaku, a tak okrem obligátnej polievky zvýšilo ešte aj na niečo iné. Skúsila som ho zakomponovať do kišu, spolu s pórikom, slaným syrom a tak podobne. Naozaj vynikajúca kombinácia, a to sa nerada chválim, ale tentoraz musím. :) Určite vyskúšajte, kým ešte trvá medvedia sezóna.

BezmäsitéChuťovky

Hummus z červenej šošovice a cvikly

Hummus z červenej šošovice a cvikly
bez lepkubez mliekavegannátierka

Keď mi minule drahý zabudol kúpiť moju obľúbenú cviklovú nátierku, naštvala som sa a urobila som si doma ešte lepšiu. :) Hummus milujem a toto je trošku iná, ale prekvapivo, alebo vlastne celkom očakávane, skvelá kombinácia. A tá farba!

BezmäsitéCestoviny

Špenátovo-tvarohové lasagne v jogurte

Špenátovo-tvarohové lasagne v jogurte

Názov tohto jedla znie možno nedôveryhodne, ale sľubujem, že je to prudko jedlé! A rýchle. Ja vlastne v poslednej dobe varím už len rýchlo, lebo inak by som nestíhala, keďže nerada vyváram do noci a doobeda veľa času nie je. :D A toto trvalo nejakých 7 minút príprava a zvyšok za mňa spravila rúra. :)

BezmäsitéCestoviny

Ragú z hlivy ustricovej

Ragú z hlivy ustricovej
bez lepkubez mlieka

Hliva je podľa všetkého super potravina, lebo má toľko pozitívnych vplyvov na organizmus, že sa mi to sem ani vypisovať nechce, a dá sa pripraviť na x spôsobov. Polievka, rizoto či dokonca rezeň á la wienerschnitzel, o ktorom ma moja kaderníčka presviedčala, že je na nerozoznanie od normálneho. No neviem... Každopádne, radšej som stavila na klasiku a dala som hlivu do ragú v talianskom štýle, kde normálne používam šampiňóny. Pecka!

Bezmäsité

Šúľance s makom a vanilkovým krémom

Šúľance s makom a vanilkovým krémom

Keď som bola malá, šúľance sme robili len vtedy, keď ostali zemiaky, alebo zvýšilo cesto pri výrobe slivkových guliek. Škoda, že sme ich takto podceňovali, ale o to radšej ich mám v dospelosti. V poslednej dobe sa mi o nich normálne snívalo, až som ich musela urobiť. :D Je to trošku prácnejšie, zvlášť, ak ich chcete mať jeden ako druhý. Ale nič ťažké. A vanilkový krém ich povýši na moderný dezert.

ChuťovkyBezmäsité

Cviklový quiche s fetou a cibuľkou

Cviklový quiche s fetou a cibuľkou

Cvikla zažíva svoju renesanciu, čo znamená, že ľudia konečne prichádzajú na to, aká je to všestranná surovina a že to nie je len o sterilizovaných kockách v školskej jedálni. Hlavne teraz v zime, keď je sezónnej zeleniny pomenej, sa ju nebojte jesť čo najviac. V kombinácii so slanými syrmi je dokonalá a taký je aj tento lahodný kiš - ideálny aj ako pohostenie pre návštevu. ;)

CestovinyBezmäsité

Špenátové cannelloni v paradajkovej omáčke

Špenátové cannelloni v paradajkovej omáčke

Keď nie je čas na varenie, cestoviny to zachránia vždy. Ale aj tie sa dajú urobiť štýlovo. Cannelloni sú super, táto plnka chutí božsky a je hotová raz-dva a nemusíte sa trápiť s bešamelom - paradajková omáčka je rovnako dobrá, ak nie lepšia, plus ušetríte kalórie. ;)

Bezmäsité

Bryndzové pirohy zo zemiakového cesta

Bryndzové pirohy zo zemiakového cesta

Nie sú pirohy ako pirohy a tieto sú echt zemiakové! Presne takéto robí moja maminka a nedám na ne dopustiť. Základ je, aby množstvo múky tvorilo maximálne polovicu, ideálne len tretinu množstva zemiakov. A ako docielite, aby zemiaky "nepojedli" toľko múky? Treba ich nechať dostatočne dlho odstáť, ideálne cez noc. ;)

BezmäsitéChuťovky

Zeleninové hranolčeky s bryndzovým dipom

Zeleninové hranolčeky s bryndzovým dipom
bez lepku

Toto je presne ľahký jesenný obed podľa môjho gusta! Krásne farebný a sladká chuť pečenej tekvice, mrkvy a paštrnáku sa perfektne dopĺňa so slankastou bryndzou. A je to ešte aj zdravé a OK aj z hľadiska línie, čo sa mi po víkende plnom lokší, štrúdlí, pečeného mäska a iných lakociniek na vinobraní mimoriadne hodí. :)

Bezmäsité

Slivkové gule zo zemiakového cesta

Slivkové gule zo zemiakového cesta
klasika

Prisahám, že toto je už posledný slivkový recept tejto sezóny! :P Aj to som si ho odložila ešte z minulého týždňa, lebo slivky už pomaly, ale isto nie sú. :/ Našťastie tieto nenormálne dobré gule čakajú zamrazené na horšie časy.

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty