Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Dezerty
Hruškovo-čokoládový koláč
Kombinácia hrušiek a čokolády je jedna z nesmrteľných, v tomto koláči sa k nej navyše pridáva podtón kardamómu, ktorý ak nemáte alebo vám nesedí, môžete nahradiť napríklad perníkovým korením. Koláčik chutí aj vyzerá skvelo a je pritom nenáročný na prípravu. Netreba nič vopred predpekať, variť ani šľahať. Kto si prosí recept? ;)
Slivkovo-hroznový páj
Slivky a modré hrozno som v koláčiku spojila prvýkrát, pritom je to ovocie, ktoré má podobnú farbu a v našej záhrade dozrieva plus-mínus rovnako. Niečo mi hovorilo, že to bude spolu fungovať skvelo a nemýlila som sa. :) A keďže som si pôvodne na koláč pripravila oveľa väčšiu dávku ovocia, časť skončila v chutnom slivkovo-hroznovom džeme.
Cuketové lievance bez cukru
Cuketové koláče určite všetci poznáte, ale skúšali ste už cuketové lievance? Táto zelenina má v sebe dosť vody, preto inú tekutinu už netreba. Do cesta som použila aj banán, ktorý ho spevní a hlavne osladí, takže lievance sú bez pridaného cukru. Výsledok? Lievance sú jemné, nadýchané a vôbec nie mokré. Asi nemusím prízvukovať, že cuketu v nich necítiť. ;)
Nepečený mangový cheesecake
Ak si chcete dopriať tento parádny letný cheesecake, nemusíte zapínať rúru a potiť sa ešte viac, ako je v aktuálnych horúčavách nutné. Nemusíte dokonca ani nič variť, ak nerátam vodu na rozpustenie čokolády. Len pár surovín, chvíľka miešania, mixovania a svieži dezert je na svete.
Jednoduchá torta Čierny les
Alebo ak chcete, Schwarzwaldská či Black forest torta. Podstatná je kombinácia - višne (čerešne) - kakao - šľahačka. Toto kombo ostalo zachované aj v mojej verzii, akurát som si to urobila tak trochu po svojom a hlavne jednoduchšie. :)
Jahodová pena
Dobrota, ktorú mnohí z nás poznajú z detstva. Už len kvôli tým spomienkam sa ju oplatí urobiť. :) Posledné zrelé až prezreté jahody sú na to ideálne.
Venčeky s malinovým krémom
Mnohí majú pred odpaľovaným cestom rešpekt a ja som nebola výnimka. Keď som ho robila prvýkrát, pozrela som si viacero receptov a postupov, potom som vyskúšala spôsob, ktorý sa mi pozdával najviac a vyšlo to na prvý šup. :) S radosťou môžem povedať, že to nie je nič zložité a keby som bola vysadená na krémové zákusky, robím ho každý týždeň. Aj keď tento malinový krém je veľmi svieži, za mňa silno konkuruje vanilkovej klasike. Vyskúšate? ;)
Šľahačková bábovka s jahodami
Rada robím koláče, pri ktorých ide do cesta šľahačková smotana. Nahrádza tekutú zložku a zároveň aj tuk, takže si trošku ušetríte robotu a aj chuť je veľmi príjemná. A čo s k šľahačke hodí úplne najviac? No predsa jahody! :)
Jednoduché lievance
Zmiešajte dokopy niečo tekuté, niečo suché, nejaké kypridlo a ideálne aj vajce. Keď to má akurátnu hustotu, aby sa to dalo nabrať lyžicou a na panvici sa neroztieklo na všetky strany, máte hotové cesto na lievance. :D Takto nejako by s prižmúrenými očami mohol vyzerať univerzálny recept/ návod na lievance. No ak ste z tých, čo to potrebujú presnejšie, tu je recept na skvelé lievance s banánom, jogurtom a vločkami. ;)
Grilážová torta
Je zopár vecí, ku ktorým som v detstve mala neutrálny vzťah, zato teraz ich milujem. Lieskovce sú jedny z nich, samozrejme pražené alebo v podobe orechového masla. Ak ich primiešate do karamelu, vznikne griláž, ktorá v spojení s maslovo-pudingovým krémom vytvorí nenapodobiteľnú a neodolateľnú chuť.
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk