Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Hydina
Grilované kuracie krídelká
Jednoduché jedlo z dielne mužskej polovice našej dvojice. Určite by super chutilo aj pripravené na grile niekde v záhrade. K tomu pivko a rozlúčka s letom sa môže začať. :)
Pečené kuracie stehná s jablkami a pivom
Toto jedlo varil môj miláčik z toho, čo mu práve padlo do oka. Kuracie stehienka, jablká ktoré v záplave marhúľ a broskýň akosi nejdú na odbyt, a keďže mal práve načaté pivo, dal tam aj to. Výsledok bol veľmi mňamózny, hlavne tie jabĺčka sa rozplývali na jazyku.
Kuracie stehná s nivou a šampiňónmi
Tento obed sme varili trošku naopak. Vedeli sme, že si chceme urobiť maličké nové zemiaky s čerstvou vňaťkou. Otázka znela už len, čo k tomu. V chladničke bola niva, v skrini konzerva šampiňónov, ktorá tam zavadzala už dosť dlho... V recepte naschvál spomínam čerstvé hríbiky, lebo tie sú podstatne lepšie. Jedine, že by ste tiež mali v skrini nejakú zabudnutú konzervu. :)
Kuracie prsia s baklažánom a mozzarelou
Chcete tip na super letné jedlo? S naším obľúbeným párikom kamošov sme boli na Sardínii a toto sme si tam vymysleli na večeru. Silno inšpirované miestnou kuchyňou. :) Najprv to vyzeralo, že sme pekáč nechali v rúre pridlho, ale ukázalo sa, že to jedlu len prospelo. Parmezán vytvoril zlatistú krustu a celé to bolo jednoducho mňam!
Medovo-citrónové kuracie kúsky
Pri každodennom varení niekedy fantázia klesá a víťazia osvedčené kombinácie. No skúste sa občas hecnúť a tradičné kuracie soté namarinovať napríklad v medovo-citrónovom páci. Ešte trocha smotany a lahôdka je na svete. Nie je príliš fotogenická, veď sme sa aj pri fotení zapotili. Ale chuť túto chybičku krásy vyváži. :)
Kuracie prsia so šampiňónmi a mozzarelou
Tento ľahký farebný obedík vznikol z toho, čo sme našli v chladničke. Obzvlášť hrdá som na zemiaky, ktoré v takejto forme dostanú hneď iný rozmer. Nedáme na ne dopustiť, hoci sme ryžofili. :)
Lokše plnené pečienkami
Je síce jar, ale my sme dostali chuť na takúto jesennú jarmočnú klasiku. Keďže sme mali lokše v mraziaku, celé to bolo hotové expresne rýchlo. Odporúčam aj vám narobiť si ich do zásoby, pobaliť po desiatich kusoch a vytiahnuť vždy, keď dostanete chuť. (OK, tak ich teda kúpte, ale aspoň domáce.)
Kuracie rýchlovky
Niekedy je to s nami ženami ťažké. Varil drahý a mal po ruke kuracie prsia. "Čo si spravíme? Rezne? Soté? Paprikáš? Zapečené v rúre?" Ani jedna z možností mi nejako nešla na chuť, strašná som. A tak urobil toto. Chutné a rýchle. Inšpirujte sa. :)
Zelené fettuccine s kuracím mäsom a fetou
Pokračujeme v receptoch z medvedieho cesnaku, pretože sezóna stále trvá. Tieto cestovinky som stihla uvariť ráno pred odchodom do práce, hodiť ich do plastových krabičiek a bolo to. Už sa ani nepamätám, kedy som naposledy obedovala vo firemnej kantíne. :)
Soté na taliansky spôsob
Kombinácia talianskych chutí bazalka + paradajka + syr nikdy nesklame a dá sa použiť na čokoľvek. Zachránila nás, keď sa z kuracích rezňov po rozmrazení vykľuli medailóniky. Nič to, plánovanú roládu urobíme nabudúce.
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk