Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Raňajky
Zapekané palacinky s tvarohom
Odchod na dovolenku znamená okrem balenia aj pomíňanie zásob v chladničke. V tej našej čakal na svoju príležitosť tvaroh, miska ríbezlí, zvyšok šľahačky a veľa čerstvého farmárskeho mlieka, ktoré má spotrebu len pár dní. Vznikli z toho skvelé zapekané palacinky.
Lievance bez vajec
Palacinky alebo lievance u nás musia byť aspoň raz do týždňa. Mám niekoľko obľúbených verzií, väčšinu z nich nájdete aj na blogu pod tagom lievance. Do všetkých však idú vajcia, čo je dosť problém, ak sa vám práve minuli, ako nedávno mne. No zistila som to, čo už vegáni dávno vedia. Ide to aj bez nich.
Wrap s omeletou
Sýtejšie raňajky alebo ľahší obed či večera. Tortila s omeletou je skvelý zlepšovák, kto nevyskúšal, treba napraviť. ;)
Tvarohové lievance s ovsenými vločkami
Víkendové raňajky bez palaciniek či lievancov sa ani nerátajú. Tiež to tak máte? Keďže sme dostali polkila čerstvého tvarohu priamo z farmy a nestíhali sme ho zjesť, skúsila som ho dať do lievancov. Sú výborné - vláčne, plné bielkovín a vďaka vločkám a tvarohu aj pomerne sýte.
Fit pudingový mug cake
Mikrovlnku používam sporadicky, ale vždy som chcela vyskúšať mug cake - hrnčekový koláčik robený práve v mikrovlnke, hotový doslova za pár minút. Pre tých, čo ešte neskúšali - fakt to funguje. Za 5 minút som mala "napečené" aj nastajlované raňajky. :P
Batátový krém à la nutella
Na pečivo, lievance, do palaciniek alebo pokojne ako zdravší krém na koláč. Batátová nutella je láska a málokto uverí, že v nej nie je žiadna čokoláda. Dokonca ani len cukor.
Tekvicové lievance s kefírom
Moje tekvicové lievance už mnohí poznáte, ale viete, čo je ešte o kúsok lepšie? Tieto tekvicovo-kefírové lievance, ktoré vznikli spojením dvoch receptov. Sú ľahučké a jemné, chuťovo akurát vyvážené. Za mňa ich netreba ani dosládzať, ale pokojne môžete - je to na vás. Ak nemáte kefír, tak môžete použiť aj acidko. Alebo vám rada pošlem z môjho jadra, lebo kefír je láska a závislosť. :)
Bryndzová nátierka so zemiakmi
Milujem nátierky - čím hrubšia vrstva, tým lepšie. To, čo si ja natriem, lepšie povedané naložím, na 1 krajec chleba, by môjmu chlapovi stačilo na štyri krajce. :) Napríklad taká bryndzová nátierka, z poctivej ovčej nepasterizovanej bryndze, zjemnená dostatočným množstvo masla. Tú by som jedla na kilá. Ale keď sa teraz snažím trochu viac hýbať a trochu menej sa napchávať, urobila som túto odľahčenú verziu úplne bez masla. A viete čo? Je skvelá!
Tekvicový chlebík
Priznávam sa, podľahla som tekvicovému ošiaľu! Konkrétne ošiaľu s tekvicovým pyré, ktoré je úplne skvelé do väčšiny sladkých jedál. Postupne ich chcem vyskúšať čo najviac, tak sa tešte. :P Nateraz musí stačiť tento voňavý a vláčny tekvicový chlieb alias pumpkin bread. Receptov naňho je veľa, tak skúste buď môj alebo hocijaký iný, hlavne skúste. ;)
Tofu praženica
Je to žlté, smažené na cibuľke, bohaté na bielkoviny a skvelé na raňajky s čerstvým chlebíkom a zeleninou. Čo je to? :) No predsa praženica! Ale nielen klasická. Presne to isté totiž spĺňa táto vegánska praženička z tofu. Kto ešte nemal, šup vyskúšať. ;)
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk